Ο Εθνικός έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό!

Ο Εθνικός έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό!

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:40 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:22 - 29.05.2024

Ο απίθανος Εθνικός νίκησε 13-11 τον Ολυμπιακό στα πέναλτι και κατέκτησε το Κύπελλο πόλο γυναικών. Ηρωίδα του αγώνα η τερματοφύλακας Ελένη Σωτηρέλη που ισοφάρισε 9-9 και απέκρουσε εκτέλεση της Ελευθεριάδου στη ρώσικη ρουλέτα.

Ο Εθνικός έγραψε ιστορία! Η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου επικράτησε 13-11 του Ολυμπιακού στα πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά!

Τεράστια μορφή του αγώνα η τερματοφύλακας Ελένη Σωτηρέλη. Η παίκτρια του Εθνικού σημείωσε γκολ για το 9-9 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και απέκρουσε το πέναλτι της Ελευθεριάδου (το πρώτο του Ολυμπιακού) στη ρώσικη ρουλέτα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου πέρασε στον τελικό επικρατώντας της Βουλιαγμένης στα πέναλτι στον ημιτελικό.

Ο Εθνικός είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Ολυμπιακός πήρε το πάνω χέρι στο τέταρτο οκτάλεπτο, αλλά η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου ισοφάρισε 9-9 με τη Σωτηρέλη και ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί, η τερματοφύλακας του Εθνικού απέκρουσε την εκτέλεση της Νικολ Ελευθεριάδου, ενώ και η Έλενα Ξενάκη έχασε το δικό της, που βρήκε στο δοκάρι.

Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη άνοιξε το σκορ με την Ελευθερία Πλευρίτου, αλλά ο τυπικά φιλοξενούμενες ισοφάρισαν με την Τορνάρου και προσπέρασαν με την Καραμπέτσου. Η Σιούτη έκανε το 2-2 για τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια η Νίνου διαμόρφωσε το 2-3 της πρώτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η Σταματοπούλου έπιασε το πέναλτι της Νίνου (η Σιούτη υπέπεσε στην παράβαση) και στη συνέχεια της φάσης η Χυδηριώτη έκανε το 3-3 για τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες να προηγηθούν και η Νίνου έκανε το 3-4 υπέρ του Εθνικού στην παίκτρια παραπάνω, 1:43 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Το οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια διαφοροποίηση στο σκορ.

Με νέο γκολ της Νίνου, ο Εθνικός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (3-5) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε για τον Ολυμπιακό (4-5) με γκολ στην παίκτρια παραπάνω, 5:56 πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Η Τέρνερ έφερε και πάλι τον Εθνικό στο +2 (5-7) δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Η Μυριοκεφαλιτάκη με γκολ στην παίκτρια παραπάνω διαμόρφωσε το 6-7 του τρίτου οκταλέπτου.

Με δύο διαδοχικά γκολ (Ξενάκη και Χυδηριώτη), ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με 8-7 τέσσερα περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Το γκολ της Καραμπέτσου τελείωσε το σερί της ομάδας του Δημήτρη Κραβαρίτη και ισοφάρισε 8-8 για τον Εθνικό, 2:27 πριν το φινάλε του τελικού. Η Ελευθερία Πλευρίτου έκανε το 9-8 υπέρ του Ολυμπιακού αλλά ο Εθνικός ισοφάρισε ξανά με την τερματοφύλακα(!) Ελένη Σωτηρέλη που κατέβηκε στην επίθεση. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη είχε την μπάλα στα χέρια της τα τελευταία 24 δεύτερα του αγώνα, αλλά ο Εθνικός έβγαλε την άμυνα και ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Καραμπέτσου γκολ 9-10

Ελευθεριάδου - απόκρουση της Σωτηρέλη 9-10

Μιχαΐλοβιτς γκολ 9-11

Τριχά γκολ 10-11

Νίνου γκολ 10-12

Σιούτη γκολ 11-12

Τέρνερ γκολ 11-13

Ξενάκη δοκάρι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ GOLDFORCE 11-13 (κ.α. 9-9, πεν.2-4)

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 3-3, 3-2 και 2-4 στα πέναλτι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη 1, Σιούτη 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ GOLDFORCE (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη 1, Καραμπέτσου 4, Οικονόμου, Τέρνερ 2, Μπέτα, Νίνου Ειρ. 4, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου Άλκ., Μιχαϊλοβιτς 1, Κανετίδου, Μπενέκου Ιόλ., Τορνάρου Σ.1, Μαυρωτά Λ., Κατσιμπρή, Κλαψιανού.