Η Λας Πάλμας αντίπαλος του Ολυμπιακού ΟΝΕΧ στον δεύτερο προκριματικό του Champions League
i

© Intime

Η Λας Πάλμας αντίπαλος του Ολυμπιακού ΟΝΕΧ στον δεύτερο προκριματικό του Champions League

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:00 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 26.09.2024

Ο Ολυμπιακός ONEX θα αντιμετωπίσει την Λας Πάλμας, που προκρίθηκε σε βάρος της Μπενφίκα.

Την ισπανική Λας Πάλμας θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός ΟΝΕΧ στον δεύτερο προκριματικό του Champions League του βόλεϊ. Η ομάδα του Σέρχιο Μιγκέλ Καμαρέρο πέρασε το εμπόδιο της Μπενφίκα και θα αντιμετωπίσει τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Στο πρώτο ματς, η Λας Πάλμας επικράτησε 3-1 σετ στην Ισπανία. Στη ρεβάνς, που έγινε μία εβδομάδα αργότερα, η Μπενφίκα ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (3-1) και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές του στο «χρυσό» σετ. Εκεί, η Μπενφίκα προηγήθηκε 10-7, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή και πήραν την πρόκριση.

Ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού ΟΝΕΧ με τη Λας Πάλμας στον δεύτερο προκριματικό του Champions League θα γίνει την Τετάρτη (2 Οκτωβρίου) στο κλειστό του Ρέντη. Η ρεβάνς στα Κανάρια Νησιά θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα.

Σε περίπτωση πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League βόλεϊ ανδρών, ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Σένενβερντ (πρωταθλήτρια Ελβετίας)-Μπράσοφ (πρωταθλήτρια Ρουμανίας), με στόχο μια θέση στη φάση των ομίλων.

Πρόκριση με δύο νίκες για τον Ολυμπιακός ΟΝΕΧ

Ο Ολυμπιακός ONEX προκρίθηκε στον δεύτερο προκριματικό του Champions League βόλεϊ ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 3-0 σετ της Στρούμιτσα στο κλειστό του Ρέντη και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 3-0 στον πρώτο αγώνα της Βόρεια Μακεδονίας πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Δημήτρης Τζούριτς αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα στο δεύτερο σετ. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Αλεκσάνταρ Ατανασίεβιτς με 19 πόντους και πάνω από 50% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Ανέστης Δαλακούρας με 12 πόντους.

Ο Αντρέα Γκαρντίνι, όπως σημείωσε στις δηλώσεις του πριν τον αγώνα, αντιμετώπισε προβλήματα μικροτραυματισμών. Κάπως έτσι βρήκαν θέση στο αρχικό σχήμα ο Ανέστης Δαλακούρας αντί του Ραφαήλ Κουμεντάκη και ο Ματέο Χασμπάλα αντί του Ντράγκαν Τράβιτσα. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε και ο Δημήτρης Τζιάβρας από τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη στη θέση του λίμπερο.