Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα την Μπρέσια και στρέφει την προσοχή του στο Final 4
i

© Intime

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα την Μπρέσια και στρέφει την προσοχή του στο Final 4

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:35 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:21 - 29.05.2024

Με το βλέμμα στο Final 4, ο Ολυμπιακός επικράτησε 17-12 της Μπρέσια για την έκτη και τελευταία αγωνιστική της προημιτελικής φάσης των ομίλων του Champions League πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στην προημιτελική φάση του Champions League πόλο ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 17-12 της Μπρέσια και πλέον ετοιμάζεται για το Final 4 της διοργάνωσης που θα γίνει τέλη Ιουνίου στη Μάλτα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Κόλιανιν είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση μετά τη νίκη της κόντρα στην Μπαρτσελονέτα την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός, που πριν λίγες ημέρες κατέκτησε το Κύπελλο, άνοιξε το σκορ με τον Παπαναστασίου στο ξεκίνημα του αγώνα. Η ιταλική ομάδα ισοφάρισε με τον Λάζιτς, αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-1 με τον Γενηδουνιά και τον Παπαναστασίου. Η ομάδα του Αλεσάντρο Μπόβο μείωσε 3-2 με τον Αλεσιάνι αλλά ο Ολυμπιακός στη συνέχεια προηγήθηκε 6-2 με τον Γκίλλα. Η διαφορά έφτασε στο ελάχιστο για το 6-5 της πρώτης περιόδου με τον Ίρβινγκ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στη δεύτερη περίοδο. Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν 9-5 με τον Γκίλλα και τον Φουντούλη αλλά η Μπρέσια μείωσε και πάλι στο γκολ για το 9-8 με τον Ρενζούτο. Η τελική ευθεία της δεύτερης περιόδου ανήκε στον Ολυμπιακό που έφτασε στο 11-8 με τον Δερβίση στον παίκτη παραπάνω.

Η ομάδα του Κόλιανιν προσπέρασε 14-8 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φουντούλη. Εκεί, ουσιαστικά κρίθηκε και ο αγώνας αφού η Μπρέσια δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Η ομάδα του Αλεσάντρο Μπόβο μείωσε 15-11 με τον Μπαλζαρίνι στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε 17-11 στο τέταρτο οκτάλεπτο με τέρματα των Γκίλλα και Δήμου. Το τελικό 17-12 διαμορφώθηκε με τέρμα του Ντελ Μπάσο στο φινάλε.

Ο Γιάννης Φουντούλης, ο Νίκος Γκίλλας και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου πέτυχαν από τρία γκολ για τον Ολυμπιακό. Η Μπρέσια είχε πρώτο σκόρερ τον Ίρβινγκ με τέσσερα τέρματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός στο Final 4 του Champions League θα αντιμετωπίσει είτε την Προ Ρέκο είτε τη Νόβι Μπέογκραντ. Ο Τόμας Ουόκαπ, παίκτης του μπασκετικού Ολυμπιακού, παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΡΕΣΙΑ 17-12

Οκτάλεπτα: 6-5, 5-3, 4-3, 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Γκίλλας 3, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 2, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 3, Ζερδεβάς.

ΜΠΡΕΣΙΑ (Αλεσάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς, Ντελ Μπάσο 2, Μπαλτζαρίνι 1, Φαράλια 1, Λάζιτς 2, Τζανάτσα, Ρεντζούτο 1, Γκουεράτο, Αλεζιάνι 1, Μάνζι, Ιρβινγκ 4, Τζίτο, Μασέντζα.