Επίσημη πρώτη για το πόλο του Ολυμπιακού
i

Η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού / © Intime

Επίσημη πρώτη για το πόλο του Ολυμπιακού

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:52 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:52 - 09.09.2024

Ξεκίνησε επίσημα η προετοιμασία της ομάδας πόλο ανδρών του Ολυμπιακού.

Όλοι οι πολίστες ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε προπονήσεις την περασμένη Δευτέρα (2/9) αλλά με αρκετές απουσίες αφού οι Ντίνος Γενηδουνιάς, Αντρο Μπούσλιε, Ζαννής Αλαφραγκής, Τάκης Δήμου, Κώστας Γούβης, Βαγγέλης Πούρος και Ανδρέας Υδραίος έδωσαν το «παρών».

Η σεζόν είναι ιστορική για τον Ολυμπιακό, αφού ο σύλλογος συμπληρώνει 100 χρόνια. Το απόγευμα της Δευτέρας (9/9), στις 18:30, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έδωσαν το «παρών» στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο και παρουσία όλων των πολιστών και των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων, πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση για τη φετινή αγωνιστική χρονιά, υπό τις οδηγίες του Χέρβο Κόλιανιν.

«Μετά την πρώτη εβδομάδα, που έγινε από παίκτες που δεν συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεκινήσαμε όλοι μαζί, σήμερα. Ελπίζω, να έχουν ξεκουράσει το μυαλό και το σώμα τους και να αρχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί για τους στόχους μας, που είναι γνωστοί για έναν σύλλογο όπως Ολυμπιακός. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινήσαμε την προετοιμασία και γενικά, που είμαστε ξανά όλοι μαζί», σημείωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Μια πολύ σημαντική σεζόν ξεκινάει για τον σύλλογό μας, η σεζόν των 100 χρόνων του Ολυμπιακού. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινήσαμε όλοι μαζί τις προπονήσεις. Έχουμε κάνει πολύ καλές προσθήκες, για να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Με δουλειά και αφοσίωση, στοχεύουμε να πετύχουμε όλους του στόχους που έχουμε», τόνισε με τη σειρά του ο Ντίνος Γενηδουνιάς.

Ο Ολυμπιακός «ταρακούνησε» την Ευρώπη με τη μεταγραφή του Γκέργκο Ζάλανκι. Ο Ούγγρος αριστερόχειρας, που είχε αναδειχθεί κορυφαίος πολίστας του κόσμου το 2023 εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την παρουσία του στην ομάδα του Πειραιά.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και που ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά. Πολύ αισιόδοξος για φέτος, ανυπομονούσα να έρθω και να αρχίσουμε τις προπονήσεις με τη νέα μου ομάδα! Είχα παίξει πολλά ματς αντίπαλος του Ολυμπιακού σε αυτή την πισίνα, τώρα είμαι εδώ ως... γηπεδούχος και όχι ως... φιλοξενούμενος. Και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Είναι μεγάλη μου τιμή που ανήκω εδώ, που είμαι παίκτης του Ολυμπιακού», δήλωσε ο Γκέργκο Ζάλανκι.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη αγωνιστική σεζόν, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το εγχώριο νταμπλ που ήταν το 22ο της ιστορίας του. Στο Champions League, η ομάδα του Πειραιά προκρίθηκε στο Final 4- της Μάλτας, αλλά στον ημιτελικό η Προ Ρέκο πήρε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό στα πέναλτι. Τελικά, ο Ολυμπιακός κατέλαβε την τρίτη θέση μετά την επικράτησή του κόντρα στη Νόβι Μπέογκραντ.