Η Προ Ρέκο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final 4
i

© Intime

Η Προ Ρέκο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final 4

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:35 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 21:52 - 17.07.2024

Την ιταλική Προ Ρέκο θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του Final 4 του Champions League πόλο ανδρών.

Την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Final 4 του Champions League πόλο ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά, που εξασφάλισε τη συμμετοχή στην τελική φάση της διοργάνωσης μετά τη νίκη του κόντρα στην Μπαρτσελονέτα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον προημιτελικό όμιλο της διοργάνωσης.

Η Προ Ρέκο, από την άλλη, πήρε τη νίκη με 15-7 κόντρα στη Νόβι Μπέογκραντ και πήρε την πρωτιά στον δικό της όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι η ιταλική ομάδα δίνει ραντεβού με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Final 4 του Champions League. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα του Πειραιά αντιμετώπισε την ομάδα του Σάντρο Σούκνο στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Η Προ Ρέκο πήρε δύο νίκες στο γκολ (12-11 στην Ιταλία, 11-10 στον Πειραιά) και κατέλαβε την πρώτη θέση με το απόλυτο των νικών.

Στη νίκη της Προ Ρέκο κόντρα στη Νόβι Μπέογκραντ ο Δημήτρης Σκουμπάκης και ο Άγγελος Βλαχόπουλος σκόραραν από ένα γκολ. Δεν πέτυχε τέρμα ο Κωνσταντίνος Κάκαρης.

Η Προ Ρέκο είναι η πολυνίκης του Champions League με 11 κατακτήσεις, οι τρεις - μάλιστα - σερί. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει την ιταλική ομάδα στον τελικό της διοργάνωσης στη Γένοβα το 2018 ενώ την απέκλεισε και στα ημιτελικά την επόμενη χρονιά. Τότε, η ομάδα του Πειραιά απώλεσε το τρόπαιο από τη Φερεντσβάρος.

Στον άλλον ημιτελικό η Φερεντσβάρος θα αντιμετωπίσει τη Νόβι Μπέογκραντ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μόνο σίγουρο είναι κάποιος Έλληνας θα σηκώσει το τρόπαιο, αφού εκτός από τους διεθνείς του Ολυμπιακού, στο Final 4 θα παίξουν ο Κώστας Κάκαρης με την Πρεο Ρέκο, ο Άγγελος Βλαχόπουλος με τον Δημήτρη Σκουμπάκη με τη Νόβι Μπέογκραντ και ο Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον προημιτελικό όμιλο επικρατώντας 17-12 της Μπρέσια. «Πήραμε άλλη μία ευρωπαϊκή νίκη και τελειώσαμε αυτή τη φάση των ομίλων. Μετά το Κύπελλο, όπως είναι λογικό, δεν ήταν εύκολο να έρθουμε εδώ και να δώσουμε τα πάντα και να παίξουμε το πόλο που παίζουμε τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, είδα πάλι πολλή όρεξη από τα παιδιά, είμαι ικανοποιημένος, πήραμε αυτό που θέλαμε και συνεχίζουμε», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το φινάλε του αγώνα ο Χέρβο Κόλιανιν.