Η Σαμπαντέλ στον όμιλο του Ολυμπιακού στο Champions League - Το πρόγραμμα
i

© Intime

Η Σαμπαντέλ στον όμιλο του Ολυμπιακού στο Champions League - Το πρόγραμμα

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:41 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:41 - 15.09.2024

Η ισπανική Σαμπαντέλ είναι η τέταρτη ομάδα στον όμιλο του Ολυμπιακού στο Champions League πόλο ανδρών.

Οριστικοποιήθηκε ο όμιλος του Ολυμπιακού στο Champions League πόλο ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά κληρώθηκε στον τέταρτο όμιλο μαζί με την Πρίμορατς Κότορ και τη Σαβόνα και περίμενε τη νικήτρια ομάδα του τέταρτου προκριματικού ομίλου.

Η Σαμπαντέλ πρώτευσε σημειώνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ο ισπανικός σύλλογος, που εδρεύει στη Βαρκελώνη έχει γράψει ιστορία στο πόλο γυναικών έχοντας κατακτήσει επτά τρόπαια Ευρωλίγκας τα τελευταία 15 χρόνια. Η ομάδα ανδρών έχει στην τροπαιοθήκη της ένα EuroCup, που κατέκτησε το 2022, τρία Κύπελλα Ισπανίας και τρία ισπανικά Σούπερ Καπ.

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στον τέταρτο όμιλο την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου με εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Πρίμορατς Κότορ. Η ομάδα του Πειραιά θα παίξει απέναντι στη Σαβόνα στην Ιταλία την έκτη και τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από την πρώτη θέση, που θα του δώσει και την πρόκριση στο Final 4 της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα του τέταρτου ομίλου

1η αγωνιστική (9 Οκτωβρίου)

Ολυμπιακός - Πρίμορατς Κότορ

2η αγωνιστική (16 Οκτωβρίου)

Σαμπαντέλ - Ολυμπιακός

3η αγωνιστική (30 Οκτωβρίου)

Ολυμπιακός - Σαβόνα

4η αγωνιστική (12 Νοεμβρίου)

Πρίμορατς Κότορ - Ολυμπιακός

5η αγωνιστική (19 Νοεμβρίου)

Ολυμπιακός - Σαμπαντέλ

6η αγωνιστική (3 Δεκεμβρίου)

Σαβόνα - Ολυμπιακός

Η ομάδα του Πειραιά έχει μεγάλο στόχο όχι μόνο την πρόκριση στην τελική φάση αλλά και την κατάκτηση του τροπαίου, που θα συμπίπτει με την επέτειο 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Προ Ρέκο, πολυνίκης της διοργάνωσης, που ξεκινάει πάντα ως φαβορί, δεν αγωνίζεται στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (συμμετέχει στο EuroCup) αφού οι ιθύνοντες αποφάσισαν να μην δώσουν χρήματα για τη wild card προκειμένου να εξασφαλίσουν πόρους. Θυμίζουμε ότι ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας, δισεκατομμυριούχος Γκαμπριέλε Βόλπι, αποχώρησε στις αρχές του καλοκαιριού καθιστώντας αμφίβολη τη συνέχεια του ιταλικού συλλόγου, που έχει κατακτήσει 11 τρόπαια Champions League.