«Αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει την Προ Ρέκο, αυτή είναι ο Ολυμπιακός»
i

© Γραφείο τύπου ερασιτέχνη Ολυμπιακού

«Αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει την Προ Ρέκο, αυτή είναι ο Ολυμπιακός»

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:23 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:52 - 17.07.2024

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς και ο Χρβόγε Κόλιανιν εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την εξέλιξη του ημιτελικού του Champions League με την Προ Ρέκο.

Η αντίστροφη μέτρηση για το Final 4 του Champions League πόλο ανδρών έχει ξεκινήσει. Ο Ολυμπιακός, η Προ Ρέκο, η Φερεντσβάρος και η Νόβι Μπέογκραντ θα μονομαχήσουν στη Μάλτα για τη μεγάλη κούπα.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό (5/6, 20:00) ο Ολυμπιακός θα μονομαχήσει με την Προ Ρέκο. Η ομάδα του Πειραιά θα έχει δύσκολο έργο αφού αντιμετωπίζει την ομάδα με ρεκόρ κατακτήσεων, που μετρά τρεις διαδοχικές κούπες. Στον άλλον ημιτελικό, η Φερεντσβάρος θα αντιμετωπίσει τη Νόβι Μπέογκραντ, δύο φορές φιναλίστ της διοργάνωσης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς στη συνέντευξη τύπου του Final 4 εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση του ημιτελικού με την Προ Ρέκο. «Ποτέ δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα κερδίσεις την Προ Ρέκο, αλλά αν υπάρχει μια ομάδα που έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει αυτό, αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Το πετύχαμε δυο φορές, το 2018 στη Γένοβα και το 2019 στο Ανόβερο. Όπως είπε ο προπονητής μας, παίξαμε δυο παιχνίδια τη φετινή σεζόν, στα οποία ήμασταν πολύ κοντά, αλλά ήταν πριν από έξι μήνες και από τότε, τόσο εμείς, όσο και η Ρέκο έχουμε εξελιχθεί. Σίγουρα, όπως είπα στην αρχή, δεν μπορείς να περιμένεις να κερδίσεις τη Ρέκο, αλλά εμείς είμαστε εδώ, για να παλέψουμε μέχρι το τέλος, ώστε να κερδίσουμε την τρεις σερί φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Χέρβο Κόλιανιν. «Πρώτα από όλα, καλησπέρα σε όλους και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Δεν νομίζω ότι τα δυο παιχνίδια που παίξαμε στη φάση των ομίλων έδειξαν κάτι σημαντικό για καμία από τις δυο ομάδες, γιατί τα δώσαμε πριν από έξι μήνες. Αύριο, περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι. Ξέρουμε με ποιον παίζουμε. Παίζουμε με μια εξαιρετική ομάδα, την πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρεις σερί φορές. Αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι κάνουμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και μόνο την πλευρά μας και όχι με ποιον παίζουμε. Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να πιστέψουμε, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».