Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Μπίγιατς - Η ανακοίνωση του συλλόγου

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Μπίγιατς - Η ανακοίνωση του συλλόγου

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:14 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 01.07.2024

Ο Μάρκο Μπίγιατς αποχώρησε από τον Ολυμπιακό μετά από τρεις σεζόν και ισάριθμα νταμπλ.

Συνεχίζεται η διαμόρφωση του ρόστερ του Ολυμπιακού για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Η ομάδα του Πειραιά ανανέωσε τη συνεργασία της με τον προπονητή Χέρβο Κόλιανιν για έναν ακόμη χρόνο ενώ και ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς υπέγραψε νέο συμβόλαιο τριών ετών με την ομάδα του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός, που αποχαιρέτησε πριν από λίγες ημέρες τον Μάρτον Βάμος, ανακοίνωσε την αποχώρηση του Μάρκο Μπίγιατς. Ο Κροάτης τερματοφύλακας, που έπαιξε στον Ολυμπιακό τρία χρόνια κατακτώντας ισάριθμα νταμπλ θα επιστρέψει στην πατρίδα για λογαριασμό της Γιάντραν Σπλιτ.

«Τρεις σεζόν στον Ολυμπιακό, τρία νταμπλ, «αμέτρητες» μεγάλες αποκρούσεις. Ο Μάρκο Μπίγιατς κατέβασε... ρολά στην εστία του Θρύλου, τα τρία τελευταία χρόνια. Χωρίς αμφιβολία, ένας εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων που υπερασπίστηκαν ποτέ τα «ερυθρόλευκα» γκολπόστ. Κορυφαίος αθλητής, σπουδαία προσωπικότητα...

Από την πρώτη στιγμή, ο Μάρκο ένιωσε στον σύλλογό μας σαν στο... σπίτι του. Για αυτό και τον... προστάτεψε σαν «φύλακας άγγελος». «Σαν να είμαι εδώ 100 χρόνια», όπως δήλωσε, μόλις μετά την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό.

Μάρκο, σε ευχαριστούμε για όλα! Για όλες τις μεγάλες αποκρούσεις και το ήθος σου. Καλή τύχη στη ζωή και την καριέρα σου!», αναφέρει η ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού για τον Μάρκο Μπίγιατς.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Ο Μάρκο Μπίγιατς αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2021 και από πολλούς θεωρείται ο διάδοχος του τεράστιου Γιόσιπ Πάβιτς.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας έχει κατακτήσει στην καριέρα του δύο φορές το Champions League με τη Γιουγκ και την Προ Ρέκο και κατέχει αρκετούς τίτλους. Σε Εθνικό επίπεδο έχει ανέβει πολλές φορές στο βάθρο με σημαντικότερη διάκριση το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κόντρα στη Βουλιαγμένη και κατέκτησε το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στην Ελλάδα. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 13-9 της Βουλιαγμένης και με 3-0 νίκες κατάκτησε το πρωτάθλημα στην Α1 πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό κόντρα στον Απόλλωνα, ολοκλήρωσε μία ακόμη σεζόν στην Ελλάδα χωρίς ήττα. Η ομάδα του Πειραιά σήκωσε το 37ο συνολικά πρωτάθλημα της ιστορίας της, σύμφωνα με την ΚΟΕ και 12ο διαδοχικό. Αυτό ήταν το 22ο νταμπλ για τον Ολυμπιακό.