Πρεμιέρα με νίκη για τον Ολυμπιακό στο Champions League
i

© Intime

Πρεμιέρα με νίκη για τον Ολυμπιακό στο Champions League

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:35 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:09 - 09.10.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 20-19 της Πρίμορατς Κότορ στα πέναλτι στην πρεμιέρα του Champions League πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο φετινό Champions League πόλο ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 20-19 της Πρίμορατς Κότορ στα πέναλτι (12-12 ο κανονικός αγώνας) και πήρε δύο βαθμούς στο πλαίσιο του τέταρτου ομίλου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον μεγάλο του αστέρα, Γκέργκο Ζάλανκι.

Ο αγώνας στο κολυμβητήριο του Πειραιά ήταν συναρπαστικός. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Πρίμορατς δεν μπορούσαν να κρατήσουν το προβάδισμα που έπαιρναν και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί, μία καθοριστική επέμβαση του Τζωρτζάτου μετά από άστοχη εκτέλεση του Γενηδουνιά και μία απόκρουση του Ζερδεβά έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά.

Η ομάδα του Μαυροβουνίου άνοιξε το σκορ με τον Σουσιασβίλι και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπέρασε με τον Γενηδουνιά και τον Φουντούλη. Με τέρμα του Τσέτκοβιτς και του Μρσιτς η Πρίμορατς πήρε και πάλι το πάνω χέρι προτού ο Κάκαρη ισοφαρίσει για το 3-3. Ο Τσέτκοβιτς διαμόρφωσε το 3-4 της πρώτης περιόδου στον παίκτη παραπάνω.

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γενηδουνιά και τέρμα του Πούρου, ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 5-4 στα 6:25 πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου. Η Πρίμορατς πήρε διαφορά δύο τερμάτων για το 5-7 με γκολ του Σουσιασβίλι στον παίκτη παραπάνω. Η ομάδα του Πειραιά σημείωσε τρία διαδοχικά τέρματα και έκλεισε τη δεύτερη περίοδο προηγούμενη 8-7 με γκολ του Δήμου στον παίκτη παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 9-7 με τέρμα του Παπαναστασίου στον παίκτη παραπάνω. Η Πρίμορατς μείωσε στο γκολ με τον Στανόγεβιτς αλλά ο Παπαναστασίου έφερε την ομάδα του Πειραιά στο 10-8 και ο Στανόγεβιτς διαμόρφωσε το 10-9 της τρίτης περιόδου με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Με γκολ του Τσέτκοβιτς η Πρίμορατς ισοφάρισε 10-10 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ο Μάτκοβιτς έδωσε πάλι προβάδισμα στην ομάδα του Μαυροβουνίου όπως και ο Βίτσο, 4:35 πριν το τέλος του αγώνα. Ο Δήμου στον παίκτη παραπάνω ισοφάρισε 12-12, που ήταν και το σκορ της κανονικής διάρκειας οδηγώντας τον αγώνα στα πέναλτι.

Εκεί, μία απόκρουση του Τζωρτζάτου σε εκτέλεση του Σουσιασβίλι έδωσε «παράταση» στη διαδικασία αφού νωρίτερα ο Ντίνος Γενηδουνιάς είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Ο Μάνος Ζερδεβάς, στη συνέχεια, απέκρουσε την εκτέλεση του Στανόγεβιτς δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Τα πέναλτι:

Γεννηδουνιάς 1-0

Σουσιασβίλι 1-1

Δήμου 2-1

Μπρίκιτς 2-2

Φουντούλης 3-2

Τσέρκοβιτς 3-3

Κάκαρης 4-3

Στανόγεβιτς 4-4

Μπούσλιε 5-4

Μάρκοβιτς 5-5

Γενηδουνιάς - δοκάρι

Σουσιασβίλι Απόκρουση Τζωρτζάτου

Δήμου 6-5

Μπρίκιτς 6-6

Φουντούλης 7-6

Τσέτκοβιτς 7-7

Κάκαρης 8-7

Στανόγεβιτς - Απόκρουση Ζερδεβά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΟΤΟΡ ΠΡΙΜΟΡΑΤΣ 20-19 (κ.α. 12-12, πέν. 8-7)

Οκτάλεπτα: 3-4, 5-3, 2-2, 2-3, πέν. 8-7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Λόντσαρ, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Γούβης, Πούρος 1, Μπούσλιε, Δήμου 2, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 2, Τζωρτζάτος.

ΠΡΙΜΟΡΑΤΣ ΚΟΤΟΡ (Πάσκοβιτς): Μασάρο, Μπργκούλιαν, Σάβο Τσέτκοβιτς 2, Σουσιασβίλι 2, Μίρσιτς 1, Μούρισιτς, Μάτκοβιτς 2, Περόφ, Βίτσο 1, Μπρίκιτς 1, Πέταρ Τσέτκοβιτς 1, Στανόγιεβιτς 2, Ντράγκολιουμπ, Τσέτκοβιτς.