Η Στρούμιτσα πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League
i

© Intime

Η Στρούμιτσα πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:18 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 16.07.2024

Η πρωταθλήτρια Βόρειας Μακεδονίας Στρούμιτσα είναι η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League.

Ο Ολυμπιακός, ως πρωταθλητής της Volley League, θα κυνηγήσει και πάλι τη συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η ομάδα του Πειραιά θα αγωνιστεί στον πρώτο προκριματικό του Champions League και η πρώτη του αντίπαλος για να αγωνιστεί και φέτος στη φάση των ομίλων θα είναι η Στρούμιτσα, πρωταθλήτρια ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο ματς του πρώτου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης, στις 17-19/9, στην Βόρεια Μακεδονία στην έδρα της Στρούμιτσα. Η ρεβάνς θα γίνει στις 24-26/9, στο κλειστό του Ρέντη «Μ. Μερκούρη», με στόχο την πρόκριση στη δεύτερη φάση και συνάμα, το πρώτο, από τα τρία βήματα, για την είσοδο στη φάση των ομίλων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη διαμορφώσει ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ του για την επόμενη σεζόν. Ο κορμός θα παραμείνει ίδιος αφού ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους ο βασικός πασαδόρος Ντράγκαν Τράβιτσα και ο βασικός διαγώνιος Τόνσεκ Στερν. Η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού έχει ανακοινώσει και τις προσθήκες των Πέριν, Γκαζιάνι, Παπαγγελόπουλου και Κωνσταντινίδη. Από τους νταμπλούχους Ελλάδας αποχώρησαν ο Βραζιλιάνος κεντρικός Γκουσταβάο και ο Κουβανός ακραίος Σαλβαδόρ Ιντάλγκο. Στο τιμόνι της ομάδας θα βρίσκεται ο Αντρέα Γκαρντίνι.

Οι ημερομηνίες των προκριματικών γύρων του CEV Champions League:

Πρώτος προκριματικός: 17-19/9, 24-26/9

Δεύτερος προκριματικός: 1-3/10, 8-10/10

Τρίτος προκριματικός: 15-17/10, 22-24/10

Η φάση των ομίλων του CEV Champions League:

Πρώτος όμιλος: Μπερλίν, Βαρσάβα, Νόλικο Μασέικ, Λιουμπλιάνα

Δεύτερος όμιλος: Μόντσα, Γκίζεν, Φενέρμπαχτσε, Ομάδα από τα προκριματικά

Τρίτος όμιλος: Ζαβιέρτσιε, Μιλάνο, Ροζελάρε, Ομάδα από τα προκριματικά

Τέταρτος όμιλος: Περούτζια, Χάλκμπανκ, Σαν Ναζέρ, Μπουντεγιόβιτσε

Πέμπτος όμιλος: Γιαστρέμπσκι, Λίνεμπουργκ, Σομόν, Λέφσκι Σόφιας

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την περασμένη αγωνιστική σεζόν το νταμπλ στην Ελλάδα επισφραγίζοντας την αγωνιστική του ανωτερότητα και πραγματοποίησε μία αξιοπρόσεκτη πορεία στην Ευρώπη. Η ομάδα του Πειραιά προκρίθηκε στη φάση των ομίλων και νίκησε, μάλιστα, την τρις πρωταθλήτρια Ευρώπης και τότε κάτοχο του τροπαίου, Ζάκσα.

Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την τρίτη θέση στον όμιλο και συνέχισε την πορεία του στο CEV Cup, όπου αποκλείστηκε από την Αρκάς.