Παραμένει στον Ολυμπιακό για ακόμη δύο χρόνια ο Τζούριτς

Παραμένει στον Ολυμπιακό για ακόμη δύο χρόνια ο Τζούριτς

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:07 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 17.07.2024

Ο Δημήτρης Τζούριτς ανανέωσε με τον Ολυμπιακό και υπέγραψε νέο συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την ομάδα του Πειραιά.

Παίκτης του Ολυμπιακού για άλλα δύο χρόνια παραμείνει ο Δημήτρης Τζούριτς. Ο Έλληνας κεντρικός υπέγραψε νέο συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την ομάδα του Πειραιά και θα συνεχίσει να φοράει τα «ερυθρόλευκα»

Ο Δημήτρης Τζούριτς ήταν εκ των κορυφαίων σε απόδοση την περασμένη αγωνιστική σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο πολύπειρος κεντρικός, μάλιστα, αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης τόσο στο Final 4 του Κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα της Volley League επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του επάνοδο.

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Τζούριτς. Ο διεθνής κεντρικός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, διετούς διάρκειας και παραμένει στο ρόστερ της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του συλλόγου.

Η δήλωση του Δημήτρη Τζούριτς: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, στην ομάδα που μεγάλωσα, που ανδρώθηκα. Εύχομαι να κατακτήσω κι άλλους τίτλους και να σταματήσω την καριέρα μου εδώ! Αλήθεια, αυτό εύχομαι. Τη σεζόν που έρχεται, εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς, να είναι μια χρονιά γεμάτη τίτλους, περισσότερους από όσους πήραμε πέρυσι και να κάνουμε ακόμα καλύτερη πορεία στο CEV Champions League», αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Τζούριτς.

Ο Δημήτρης Τζούριτς γεννήθηκε το 1989 στο Σαράγεβο σε αθλητική οικογένεια αφού η μητέρα του ήταν αθλήτρια του μπάσκετ και ο πατέρας του έπαιξε βόλεϊ. Ο Τζούριτς ξεκίνησε την καριέρα του ως διαγώνιος και πέρασε από αρκετές ομάδες τον Ολυμπιακό, την ιταλική Τρεντίνο, την τουρκική Χάλκμπανκ ενώ έφτασε να παίξει βόλεϊ και στο φημισμένο πρωτάθλημα της Κορέας.

Ο Τζούριτς επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και τον χειμώνα το 2019 μετακινήθηκε στην Πουατιέ. Ο υψηλόσωμος (2,11) βολεϊμπολίστας έπαιξε ξανά στην Τρεντίνο και τη Λιουμπλιάνα και γύρισε ξανά στην Ελλάδα το 2021 για λογαριασμό του Φοίνικα Σύρου. Στην ομάδα των Κυκλάδων αγωνίστηκε ως κεντρικός, θέση στην οποία παίζει και στον Ολυμπιακό στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα του Πειραιά.

Έχει ένα αξιοζήλευτο παλμαρέ στο οποίο ξεχωρίζουν δύο παγκόσμια κύπελλα συλλόγων, δύο πρωταθλήματα Ιταλίας και τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας. Ο Τζούριτς έχει αγωνιστεί ακόμη σε δύο τελικούς Champions League.