Πάτησε Ελλάδα ο Πέριν
i

© Ερασιτέχνης Ολυμπιακός

Πάτησε Ελλάδα ο Πέριν

Ο Τζον Γκόρντον Πέριν είναι στην Ελλάδα από το πρωί της Τετάρτης για να ενσωματωθεί στην ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού.

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης ο Τζον Γκόρντον Πέριν. Ο Καναδός ακραίος, που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, θα βρίσκεται από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας (22/8) στη διάθεση του Αντρέα Γκαρντίνι.

Ο πολύπειρος ακραίος, κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, δήλωσε ενθουσιασμένος και έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Αυτή τη στιγμή, νιώθω κουρασμένος, γιατί είχα μια μεγάλη πτήση. Όμως, είμαι ενθουσιασμένος, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, στην Αθήνα. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ, αλλά έχω ακούσει πολλά καλά πράγματα. Οπότε, αυτή τη στιγμή, είμαι απλά πολύ χαρούμενος που θα συναντήσω τους συμπαίκτες μου και θα ξεκινήσουμε τη σεζόν. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ! Πάμε για μια καλή σεζόν».

Ο Καναδός ακραίος, που αποσύρθηκε από την Εθνική του ομάδα το 2021, διαθέτει σπουδαίο βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Ο Πέριν έπαιξε στην καριέρα του σε Ρωσία (Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ, Ουράλ, Μπελογκόριε), Πολωνία (Ρεσόβια), Ιταλία (Πιατσέντσα, Βερόνα) και Τουρκία (Αρκάς, Χάλκμπανκ), καθώς και σε Βραζιλία, Κίνα, Ιράν και Καναδά.

Την περσινή σεζόν, ο Καναδός ακραίος αγωνίστηκε στην Χάλκμπανκ, στο πλευρό του Γάλλου Έρβιν Ενγκαπέθ (εκ των κορυφαίων ακραίων του κόσμου). Στο τουρκικό πρωτάθλημα, ο Γκόρντον Πέριν μέτρησε 178 πόντους, σε 54 σετ, με επτά άσσους, 219 υποδοχές (26%), 268 επιθέσεις (57%) και 19 μπλοκ.

Ο Πέριν διαθέτει στο παλμαρέ του τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Τουρκίας, ένα Challenge Cup, ένα πρωτάθλημα Ιράν, ένα πρωτάθλημα Λατινικής Αμερικής, ένα Κύπελλο Βραζιλίας, αλλά και αρκετά μετάλλια με την Εθνική ομάδα του Καναδά, όπως ένα χρυσό στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα (2015) και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2017).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο Πέριν έχει κερδίσει και σημαντικά ατομικά βραβεία, ως καλύτερος ακραίος, καλύτερος επιθετικός, καλύτερος υποδοχέας και πολυτιμότερος παίκτης (MVP), τόσο σε συλλογικό, όσο και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί και φέτος στα προκριματικά του Champions League.