Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Στερν, ολοταχώς για Ατανασίεβιτς οι Πειραιώτες
i

© Intime

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Στερν, ολοταχώς για Ατανασίεβιτς οι Πειραιώτες

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:35 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 08.08.2024

Ο Τόνσεκ Στερν αποχωρεί από την ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ζιράτ.

Στην Τουρκία και την ομάδα της Ζιράτ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τόνσεκ Στερν. Ο Σλοβένος διαγώνιος, που ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, δέχθηκε μυθική οικονομική πρόταση από τον τουρκικό σύλλογο και αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα του Πειραιά.

Ο Στερν έκανε τρομερές εμφανίσεις με τη φανέλα της Εθνικής Σλοβενία στο Nations League και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει τον παίκτη κάνοντας all in ωστόσο ο Σλοβένος διαγώνιος πήρε την απόφαση να αναζητήσει μία νέα πρόκληση.

Ο Στερν ήταν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες του Ολυμπιακού τη διετία που αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας. Ο Σλοβένος διαγώνιος κατέκτησε με τον σύλλογο του Πειραιά ένα Challenge Cup, δύο πρωταθλήματα Ελλάδας και ένα Κύπελλο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος, που συνεχίζω για τρίτη σερί σεζόν να φοράω αυτή τη φανέλα, τα ερυθρόλευκα, που συνεχίζω στον Ολυμπιακό! Είχαμε δύο καλές σεζόν, με καλά αποτελέσματα και σημαντικούς τίτλους, αλλά φέτος, μπορούμε να είμαστε ακόμη πιο αισιόδοξοι, για ακόμα καλύτερα πράγματα. Ο κορμός παραμένει σταθερός στην ομάδα, κάτι πολύ σημαντικό, ενώ γίνονται και πολύ σημαντικές προσθήκες και θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ τον Ολυμπιακό, να δώσω το μέγιστο. Τώρα, είμαι συγκεντρωμένος πρώτα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα συμμετάσχουμε για πρώτη φορά με την Εθνική. Θα είμαι συγκεντρωμένος εκεί και μετά, θα επιστρέψω στην Ελλάδα, για να αρχίσουμε τη σκληρή δουλειά για τη νέα σεζόν. Ανυπομονώ», είχε δηλώσει ο Στερν μετά την ανανέωση του συμβολαίου του.

Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφεται στην εύρεση του αντικαταστάτη του. Βασικός υποψήφιος είναι ο Σέρβος Αλεκσάνταρ Ατανασίεβιτς. Ο 33χρονος διαγώνιος θεωρείται από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες.

Ο Ατανασίεβιτς έχει ύψος δύο μέτρα και έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Ιταλία αγωνιζόμενος επτά χρόνια στην Περούτζια. Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ιταλίας και δύο Κύπελλα, ενώ έχει αγωνιστεί δύο φορές στον τελικό του Champions League. Έχει λάβει πλήθος βραβείων στην καριέρα του ενώ ήταν πολυτιμότερος παίκτης της ιταλικής λίγκας τη σεζόν 2017-2018.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Κίνας. Ο Ατανασίεβιτς είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας της Σερβίας και έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Με τους «πλάβι» συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.