Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός «σκούπισε» τη Βουλιαγμένη και κατέκτησε το 15ο πρωτάθλημα της ιστορίας του
i

© Intime

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός «σκούπισε» τη Βουλιαγμένη και κατέκτησε το 15ο πρωτάθλημα της ιστορίας του

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:04 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:36 - 29.05.2024

Ο Ολυμπιακός νίκησε 10-7 τη Βουλιαγμένη, έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο γυναικών και κατέκτησε το 15ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και 11ο συνεχόμενο.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στην Α1 πόλο γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 10-7 της Βουλιαγμένη έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών και κατέκτησε τον τίτλο για 15η φορά στην ιστορία του και 11η συνεχόμενη.

Μετά την απώλεια του Κυπέλλου από τον Εθνικό, ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από την αντίπαλό του. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη στον τρίτο τελικό βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη και με τρία γκολ αλλά τον γύρισε και πήρε τη νίκη και τον τίτλο.

Η ομάδα των νοτίων προαστίων άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Γιαννοπούλου. Η Βάσω Πλευρίτου ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό αλλά η Καϊάφα και η Ελληνιάδη έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στη Βουλιαγμένη για το 1-3 της πρώτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες. Η Τζούστρα έφερε τη Βουλιαγμένη στο 1-4 αλλά η Σιούτη στη συνέχεια μείωσε για τον Ολυμπιακό. Τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου ο αγώνας διακόπηκε για λίγα λεπτά αφού τραυματίστηκε η Γιαννοπούλου. Η παίκτρια της ομάδας των νοτίων προαστίων χτύπησε στο αυτί και αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες επέστρεψε στην αναμέτρηση. Η Βασιλική Πλευρίτου διαμόρφωσε το 3-4 της δεύτερης περιόδου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ελευθερία Πλευρίτου ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια η Ιωάννα Χυδηριώτη έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά. Τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, η Ελληνιάδη με ωραία λόμπα ισοφάρισε 5-5 τον τρίτο τελικό. Ένα τρομερό σουτ της Ελευθεριάδου έδωσε πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό για το 6-5 και η Βασιλική Πλευρίτου διαμόρφωσε το 7-5 σαράντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Με τέρμα της Χυδηριώτη Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων (8-5) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Η Βουλιαγμένη μείωσε αλλά η ομάδα του Πειραιά έκανε το 10-7 με τη Σάντα και «σφράγισε» τη νίκη.