Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κόντρα στη Βουλιαγμένη και κατέκτησε το πρωτάθλημα
i

© Intime

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κόντρα στη Βουλιαγμένη και κατέκτησε το πρωτάθλημα

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:39 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 29.05.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 13-9 της Βουλιαγμένης, «σκούπισε» την ομάδα του Λαιμού και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στην Ελλάδα. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 13-9 της Βουλιαγμένης και με 3-0 νίκες κατάκτησε το πρωτάθλημα στην Α1 πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό κόντρα στον Απόλλωνα, ολοκλήρωσε μία ακόμη σεζόν στην Ελλάδα χωρίς ήττα. Η ομάδα του Πειραιά σήκωσε το 37ο συνολικά πρωτάθλημα της ιστορίας της, σύμφωνα με την ΚΟΕ και 12ο διαδοχικό. Αυτό είναι 22ο νταμπλ για τον Ολυμπιακό, που σε λίγες εβδομάδες έχει ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία.

Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν θα αγωνιστεί στο Final 4 του Champions League πόλο ανδρών και θα διεκδικήσει το πολυπόθητο τρόπαιο στη διοργάνωση της Μάλτας. Στον ημιτελικό θα παίξει απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο.

Η ομάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ με τον Γενηδουνιά στον παίκτη παραπάνω, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλμύρα. Ο Γενηδουνιάς έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό και ο Παπαναστασίου διαμόρφωσε το 3-1, που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τρία γκολ για το 4-1 με τον Τάκη Δήμου. Η ομάδα των νοτίων προαστίων έδειξε αντίδραση και μείωσε 4-3 με δύο διαδοχικά γκολ του Παπασηφάκη. Με τέρμα του Βάμος, η ομάδα του Πειραιά πήρε και πάλι διαφορά δύο τερμάτων για το 5-3 αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τέρμα του Καλογερόπουλου και εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παπασηφάκη. Με το τρίτο προσωπικό γκολ του Γενηδουνιά στον τελικό, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 6-5 στο φινάλε της δεύτερης περιόδου.

Η ομάδα του Πειραιά μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Παίζοντας υποδειγματικά στην επίθεση, η ομάδα του Πειραιά πέτυχε πέντε αναπάντητα τέρματα και προηγήθηκε 10-5 με τον Δήμου. Ο Γούντχεντ τελείωσε το σερί της ομάδας του Πειραιά αλλά ο Τάκης Δήμου πέτυχε δύο διαδοχικά γκολ για το 12-6 της τρίτης περιόδου.

Ο ίδιος παίκτης εκανε το 13-6 υπέρ του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ο Παπασηφάκης, ο Καπότσης και ο Ούμποβιτς διαμόρφωσαν το 13-9 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 13-9

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-4, 6-1, 1-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου Τ. 5, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος Αρ., Σπάχιτς, Καλογερόπουλος 1, Αλμύρας 1, Ούμποβιτς 1, Παπασηφάκης 4, Γούντεχντ 1, Καστρινάκης, Καπότσης 1, Κουρούβανης Ν., Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής, Σαπουνάκης.