«Πέταξε» στην κορυφή του κόσμου η Βουλέτα
i

© Photo by Michael Steele/Getty Images

«Πέταξε» στην κορυφή του κόσμου η Βουλέτα

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:34 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 14.08.2024

Η Ιβάνα Βουλέτα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η Ιβάνα Βουλέτα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η άλτρια από τη Σερβία με άλμα στα 7,14 μέτρα (κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο) ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό για τη Βουλέτα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στην πέμπτη της συμμετοχή σε τελικό. Η άλτρια από τη Σερβία ξεκίνησε τον αγώνα της με άκυρο άλμα και στη συνέχεια έφτασε στα 7,05 μέτρα, επίδοση που την έφερε στην πρώτη θέση. Η 33χρονη αθλήτρια πήδηξε 7,14 μέτρα στην πέμπτη της προσπάθεια.

Η Αμερικανίδα Τάρα Ντέιβις - Γούντχολ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 6,91 μέτρα. Η Αλίνα Ροτάρου - Κότμαν από τη Ρουμανία έκλεισε την τριάδα του βάθρου με καλύτερο άλμα στα 6,88 μέτρα.

Η Βουλέτα ξέσπασε σε λυγμούς μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση της Βουδαπέστης. 

Επιστροφή στην κορυφή του κόσμο για την Καταρίνα Τζόνσον Τόμπσον

Η Καταρίνα Τζόνσον Τόμπσον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έπταθλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης. Η αθλήτρια από τη Μεγάλη Βρετανία έκανε μία απίστευτη κούρσα στα 800 μέτρα και με 6.740 βαθμούς επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου μετά το 2019.

Η ανάλυση της Εθνικής: Τα δυνατά σημεία, οι αδυναμίες και όλα όσα θέλετε να ξέρετε
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

15:45 - 20.08.2023

Η ανάλυση της Εθνικής: Τα δυνατά σημεία, οι αδυναμίες και όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Ο Δημήτρης Ιτούδης κατέληξε στην 12άδα με την οποία θα πορευτεί η Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων και το Sportal περνάει από... κόσκινο την «γαλανολευκη» λίγες μέρες πριν από την πρώτη «μάχη» της στο τουρνουά.

Η Άννα Χολ από τις ΗΠΑ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 6.720 βαθμούς. Η Ανούκ Φέτερ από την Ολλανδία με 6.501 βαθμούς συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου.