Στη δέκατη θέση του κόσμου ο Αναστασάκης

Στη δέκατη θέση του κόσμου ο Αναστασάκης

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:41 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 14.08.2024

Ο Μιχάλης Αναστασάκης με καλύτερη βολή στα 75,49 μέτρα κατέλαβε τη δέκατη θέση στον τελικό της σφυροβολίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης κατέλαβε τη δέκατη θέση στον τελικό της σφυροβολία το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης. Ο Έλληνας αθλητής ξεκίνησε τον τελικό με βολή στα 74,62 μέτρα που του έδινε την όγδοη θέση. Στη συνέχεια, ο Χανιώτης ρίπτης που προπονείται με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου έριξε στα 73,04 μέτρα.

Ο Αναστασάκης έφτασε στα 75,49 μέτρα στην τρίτη του βολή. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε τη δέκατη θέση μένοντας μακριά από το ρεκόρ του.

Ο Αναστασάκης είχε προκριθεί στον τελικό με την όγδοη καλύτερη επίδοση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι οκτώ πρώτοι αθλητές μετά το τέλος των τριών προσπαθειών έχουν δικαίωμα να ρίξουν από έξι βολές.

«Το είχα πολύ στο μυαλό μου. Το δούλευα αρκετό καιρό. Το περίμενα. γιατί είμαι καλά αυτή τη χρονιά», είπε ο Αναστασάκης μετά την πρόκρισή του στον τελικό.

«Ήθελα να κάνω μια καλή βολή. Και στην προπόνηση και στην προετοιμασία βγήκε καλή δουλειά. Ήθελα να βγει μια καλή βολή. Τώρα στον τελικό ελπίζω να το διασκεδάσω. Και δεν θέτω όρια. Όσο πιο μακριά πάει», συμπλήρωσε ο Χανιώτης πρωταθλητής.

Η ανάλυση της Εθνικής: Τα δυνατά σημεία, οι αδυναμίες και όλα όσα θέλετε να ξέρετε
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

15:45 - 20.08.2023

Η ανάλυση της Εθνικής: Τα δυνατά σημεία, οι αδυναμίες και όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Ο Δημήτρης Ιτούδης κατέληξε στην 12άδα με την οποία θα πορευτεί η Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων και το Sportal περνάει από... κόσκινο την «γαλανολευκη» λίγες μέρες πριν από την πρώτη «μάχη» της στο τουρνουά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του Αναστασάκη σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αυτή είναι η τέταρτη συμμετοχή για τον Έλληνα αθλητή.