Η Ισπανία αντίπαλος της Ολλανδίας στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Η Ισπανία αντίπαλος της Ολλανδίας στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Πηνελόπη Παπαδήμου 13:33 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:40 - 14.08.2024

Η Ισπανία επιβλήθηκε με 12-10 της Αυστραλίας και προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο γυναικών «σφραγίζοντας» παράλληλα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Υπόθεση της Ευρώπης θα είναι ο τελικός του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο γυναικών. Η Ισπανία επιβλήθηκε με 12-10 της Αυστραλίας και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην Ολλανδία, που νίκησε την Ιταλία στον άλλον ημιτελικό.

Παράλληλα, η ομάδα του Μίκι Όκα προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ισπανία έκανε το... χατίρι των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων αφού παραμένει ανοιχτή μία θέση πρόκρισης στη μεγάλη γιορτή του 2024 για τη Γηραιά Ήπειρο.

Η Ισπανία, στηρίζομενη στο καλό περιφερειακό της παιχνίδι, πήρε τον έλεγχο του ημιτελικού από το ξεκίνημα του αγώνα. Η ομάδα του Μίκι Όκα προηγήθηκε πολύ νωρίς στο ματς και δεν έχασε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κόντρα στην ομάδα από την Ωκεανία που δεν είχε απάντηση. Η Αυστραλία, που απέκλεισε στα προημιτελικά την Εθνική πόλο γυναικών, θα παλέψει με την Ιταλία για το χάλκινο μετάλλιο.

Η Εθνική ομάδα της Ισπανίας επιστρέφει σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά το 2019 και τη διοργάνωση της Γκουαντσού. Τότε, η ομάδα του Μίκι Όκα είχε ηττηθεί από τις ΗΠΑ. Η Ισπανία είχε καταλάβει την πέμπτη θέση στη διοργάνωση της Βουδαπέστης το 2022.

Ο τελικός του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο πόλο γυναικών είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Ο μικρός τελικός θα γίνει την ίδια μέρα στις 7 το πρωί.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών θα αγωνιστεί με τον Καναδά για την έβδομη θέση. Ο αγώνας της «γαλανόλευκης» θα γίνει στις 5:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.