Το Μαυροβούνιο αντίπαλος της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος
i

© Intime

Το Μαυροβούνιο αντίπαλος της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:57 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 14.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο στην οκτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα.

Το Μαυροβούνιο είναι ο αντίπαλος της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η ομάδα του Βλαντιμίρ Γκοΐκοβιτς επιβλήθηκε με 13-12 της Κροατίας σε αγώνα χιαστί και θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στον δρόμο για την τετράδα.

Ο αγώνας είχε συνεχείς ανατροπές και χαρακτηρίστηκε από πολλές αποβολές. Το Μαυροβούνιο κράτησε την Κροατία για 11 λεπτά χωρίς γκολ και προηγήθηκε με 6-3 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η Κροατία απάντησε με σερί 4-0 και πήρε το προβάδισμα με 7-6.

Από εκείνο το σημείο, ο αγώνας πήγαινε γκολ - γκολ με το Μαυροβούνιο να παίρνει τη νίκη χάρη σε γκολ του Ντούσαν Μάτκοβιτς 1:21 πριν το τέλος του αγώνα. Η Ελλάδα νίκησε το Μαυροβούνιο στα προημιτελικά του παγκοσμίου του 2017 αλλά και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Η ήττα από το Μαυροβούνιο συνιστά ένα τέλος εποχής για την Κροατία, που μένει μετά από 20 χρόνια εκτός διεκδίκησης μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η «Χρβάτσκα» είχε εννέα διαδοχικές παρουσίες σε ημιτελικά έχοντας κατακτήσει δύο χρυσά, ένα ασημένιο και τέσσερα χάλκινα μετάλλια.

Ο αγώνας της Εθνικής πόλο ανδρών με το Μαυροβούνιο θα γίνει την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδας. Αν η Ελλάδα προκριθεί στα ημιτελικά, τότε θα αντιμετωπίσει είτε την Ιταλία είτε τη Σερβία.

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 12-13

Οκτάλεπτα: 3-2, 0-3, 5-4, 4-4

Κροατία: Μάρινιτς Κράγκιτς 4, Μπούτιτς 3, Χάρκοφ 3, Λάζιτς, Βουκίσεβιτς

Μαυροβούνιο: Τζ. Ράντοβιτς 4, Μάτκοβιτς 4, Ουκρόπινα 2, Μάτσιτς, Αβέρκα, Σπάιτς.