Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους «16» του Euro Cup
i

© Intime

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους «16» του Euro Cup

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:14 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:51 - 28.09.2024

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 13-9 της Παΐ Ντε Νασασιόν, έκανε το τρία στα τρία στον έκτο προκριματικό όμιλο του Euro Cup και προκρίθηκε στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στη φάση των «16» του Euro Cup. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη επικράτησε 13-9 της Παΐ Ντε Νασασιόν, έκανε το τρία στα τρία στον έκτο προκριματικό όμιλο και «σφράγισε» το εισιτήριο.

Το τριφύλλι, όπως και κόντρα στη Λούντβισμπουργκ και την Ντε Άκερ πήρε πολύ καλό βαθμό τόσο στην άμυνα όσο και την επίθεση και μπαίνει με τον καλύτερο τρόπο στη φετινή σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Νίκος Παπανικολάου με τέσσερα τέρματα. Το τριφύλλι θα κλείσει τις υποχρεώσεις του στον έκτο όμιλο κόντρα στη Γιουγκ. Απέναντι στην κροατική ομάδα, παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού πόλο, ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τέρμα του Παπασηφάκη στον παίκτη παραπάνω. Ο Ντράχε ισοφάρισε λίγο αργότερα, αλλά η ομάδα του Δημήτρη Μάζη έφτασε στο +3 (4-1) με δύο τέρματα του Παπανικολάου και ένα του Σγουρίδη. Ο Ουατάμπε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το 4-2 της πρώτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Παπασηφάκης έφερε τον Παναθηναϊκό και πάλι στο +3 για το 5-2 επτά περίπου λεπτά πριν το φινάλε του δεύτερο οκταλέπτου. Η γαλλική ομάδα μείωσε στο γκολ, αλλά το τριφύλλι διαμόρφωσε το 7-4 της δεύτερης περιόδου με τέρμα του Παπανικολάου στον παίκτη παραπάνω.

Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε γκολ. Το τριφύλλι έφτασε στο double score (8-4) με γκολ του Παπανικολάου και ο Κουρούβανης διαμόρφωσε το 9-4 του τρίτου οκταλέπτου.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η γαλλική ομάδα μείωσε με τον Ουατάμπε στον παίκτη παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός έφτασε και πάλι τη διαφορά στα πέντε τέρματα (13-8) με τον Αλβέρτη δύο περίπου λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα. Ο Ουατάμπε με πέναλτι διαμόρφωσε το 13-9 που ήταν και το τελικό σκορ.