Αναχωρεί για το Πεκίνο για να πάρει μέρος στο China Smash 2024 ο Γκιώνης

Παναγιώτης Γκιώνης

i

© Intime

Αναχωρεί για το Πεκίνο για να πάρει μέρος στο China Smash 2024 ο Γκιώνης

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:25 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:47 - 24.09.2024

Ο Παναγιώτης Γκιώνης ετοιμάζεται για την επιστροφή στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης επιστρέφει στην αγωνιστική δράση. Ο Έλληνας αθλητής του πινγκ πονγκ είναι έτοιμος για ένα πολύ δυνατό event στην Κίνα, Μέκκα του αθλήματος.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης αναχωρεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου για το Πεκίνο προκειμένου να λάβει μέρος στο China Smash. Οι αγώνες θα γίνουν από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου στο Shijingshan Shougang Park.

Το China Smash είναι το κορυφαίο ατομικό τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στο οποίο συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές παγκοσμίως. Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα λάβει μέρος στο τουρνουά του απλού.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν και διπλό σε άνδρες, γυναίκες αλλά και μικτό διπλό και έχουν prize money δύο εκατομμύρια δολάρια. Οι συμμετοχές στο China smash βγαίνουν από την παγκόσμια κατάταξη και είναι υποχρεωτικές. Αν κάποιος αθλητής ή αθλήτρια απουσιάσει χωρίς σοβαρό λόγο τότε θα έχει επιπτώσεις στη βαθμολογία του στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης είναι στο Νο.83 του πίνακα αξιολόγησης και θα ξεκινήσει τους αγώνες από τα προκριματικά. Στο κυρίως ταμπλό συμμετέχουν 64 αθλητές, οι οκτώ εκ των οποίων θα προκύψουν από τα προκριματικά. Οι κληρώσεις των αγωνισμάτων γίνονται παραμονή της έναρξης του τουρνουά.

Ο Γκιώνης έχει στο China Smash πολύ δύσκολο έργο και ο πρώτος στόχος του είναι να δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο στην αρχή της σεζόν κι από κει και πέρα να κυνηγήσει όσο μπορεί την είσοδο στο κεντρικό ταμπλό. Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα βρίσκεται και φέτος στις τάξεις της Μπογκόρια και θα ξεκινήσει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, όπου αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο. Ο Έλληνας αθλητής του πινγκ πονγκ μπήκε στο κλειστό κλαμπ των έξι Ολυμπιακών συμμετοχών, που βρίσκονται η Άγη Κασσούμη (σκοποβολή), η Ευαγγελία Ψάρρα (τοξοβολία) και ο Τάσος Μπουντούρης (ιστιοπλοΐα). Ο ίδιος, μάλιστα, μιλώντας μετά το τέλος των αγώνων στη γαλλική πρωτεύουσα έδωσε το σύνθημα και τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.