Με τον Γάλλο Πορέ ο Γκιώνης στο China Smash
i

Παναγιώτης Γκιώνης © Intime

Με τον Γάλλο Πορέ ο Γκιώνης στο China Smash

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:13 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:06 - 25.09.2024

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έμαθε τον πρώτο του αντίπαλο στο τουρνουά της Κίνας.

Στο Πεκίνο βρίσκεται από την αρχή της εβδομάδας ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ο Έλληνας αθλητής του πινγκ πονγκ ξεκινάει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις δύο περίπου μήνες μετά το φινάλε των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού.

Ο Έλληνας αθλητής κληρώθηκε με τον Γάλλο Τιμπό Πορέ, έναν πολύ αξιόλογο νεαρό της σημερινής «χάλκινης» Ολυμπιονίκη του ομαδικού ανδρών και σ’ ένα τοπ επιπέδου, έτσι κι αλλιώς, τουρνουά της World Table Tennis. Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα ξεκινήσει την πορεία του στη διοργάνωση της Κίνας από τα προκριματικά.

Το China Smash 2024 αρχίζει την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Ο αγώνας του κορυφαίου αμυντικού στον προκριματικό γύρο των «64» δεν είναι στο πρόγραμμα της Πέμπτης έτσι θα γίνει την Παρασκευή και η ώρα και το τραπέζι θα οριστούν τις επόμενες ώρες. Ο Γκιώνης θ’ αναμετρηθεί πρώτη φορά με τον 20άχρονο Πορέ, ο οποίος είναι νούμερο 73 στην παγκόσμια κατάταξη και μέσα στο 2024 ήταν 3ος στο απλό στο WTT Contender της Νιγηρίας και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21.

Αν ο Γκιώνης περάσει τον 1ο προκριματικό γύρο τότε στους «32» θα συναντήσει είτε τον Κινέζο Γουέν Ρουιμπό είτε τον Αυστριακό Ρόμπερτ Γκάρντος. Συνολικά θα γίνουν τρεις γύροι για να προκύψουν 8 προκρίσεις στο κυρίως ταμπλό των «64». Πρώτο φαβορί των προκριματικών είναι ο Ρουμάνος Οβίντιου Ιονέσκου και 2ο ο Γερμανός Ρικάρντο Γουόλτερ. Βεβαίως θα υπάρχουν και ιντερνετικές μεταδόσεις από το κανάλι της WTT στο youtube.

Ρωτήσαμε τον Ουόκαπ αν υπάρχει καλύτερος αμυντικός στην Ευρώπη από εκείνον και οι αντιδράσεις του είναι επικές (vid)
SPORTAL ORIGINALS

14:37 - 24.09.2024

Ρωτήσαμε τον Ουόκαπ αν υπάρχει καλύτερος αμυντικός στην Ευρώπη από εκείνον και οι αντιδράσεις του είναι επικές (vid)

Ο Τόμας Ουόκαπ έπαιξε το παιχνίδι της... σιωπής, καθώς ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν καλύτεροι αμυντικοί από εκείνον στην Euroleague, με τις αντιδράσεις του να είναι επικές.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα λάβει μέρος στο τουρνουά του απλού. Οι αγώνες περιλαμβάνουν και διπλό σε άνδρες, γυναίκες αλλά και μικτό διπλό και έχουν prize money δύο εκατομμύρια δολάρια. Οι συμμετοχές στο China smash βγαίνουν από την παγκόσμια κατάταξη και είναι υποχρεωτικές. Αν κάποιος αθλητής ή αθλήτρια απουσιάσει χωρίς σοβαρό λόγο τότε θα έχει επιπτώσεις στη βαθμολογία του στην παγκόσμια κατάταξη. Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης θα ενισχύσει και φέτος την Μπογκόρια από την Πολωνία.