Πρωταθλητής Πολωνίας o Γκιώνης με την Μπογκόρια

Πρωταθλητής Πολωνίας o Γκιώνης με την Μπογκόρια

Sportal newsroom 14:19 - 23.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 23.06.2024

Η Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη κράτησε τα σκήπτρα στην πολωνική λίγκα για την περίοδο 2023-2024.

Στον τελικό του πρωταθλήματος στη Βαρσοβία η ομάδα του Έλληνα αμυντικού κατέβαλε την Ντζιάλντοβο με 3-2 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Πολωνίας για 3η συνεχή χρονιά.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και κράτησε τέσσερις ώρες, έκρινε την πρωτιά με την Μπογκόρια να γυρίζει εντυπωσιακά την κατάσταση από 0-2 πίσω στο σκορ ομάδων και να οφείλει στον κορυφαίο πρεσβευτή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης την αρχή της ανατροπής! Ο Γκιώνης ξεπέρασε με 3-1 σετ τον διεθνή Πολωνό Ντίζας και ανανέωσε την πίστη της ομάδας στη νίκη, ενώ έχει ξεχωριστή βαρύτητα το γεγονός ότι αναδείχτηκε αθλητής της χρονιάς. Το πέτυχε σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στο τέλος παρέλαβε βραβείο!

Ο Παναγιώτης Γκιώνης, λίγο πριν αγωνιστεί για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες, πανηγύρισε τον 5ο τίτλο του με την Μπογκόρια (2017, 2019, 2022, 2023 οι προηγούμενες) και τον 8ο σε ξένο πρωτάθλημα, καθώς έχει καταγράψει δύο στη Γερμανία με την Μπορούσια Ντίσελντορφ (2015, 2016) κι έναν στην Τσεχία με την Οστράβα (2018).

Ο τελικός του πολωνικού πρωταθλήματος έγινε σε τηλεοπτικό στούντιο και οι κερκίδες αριστερά και δεξιά γέμισαν από πολλές εκατοντάδες φιλάθλων. Στο Szeligi κοντά στη Βαρσοβία, στο Hali Transcolor, ο αγώνας και σε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις, μασκότ, dj, παρουσίαση ομάδων με είσοδο αθλητών και προβολείς.

Αυτός ήταν ο 4ος τελικός μεταξύ των δύο ομάδων τις τελευταίες έξι σεζόν της πολωνικής Super League. Δύο φορές είχε νικήσει η Μπογκόρια και μία η Ντζιάλντοβο. Επίσης, φέτος αναμετρήθηκαν στον διπλό τελικό του Europe Cup. Η ομάδα του Γκιώνη είχε χάσει 3-0 εντός κι εκτός έδρας, αλλά ενδεικτικό της ισορροπίας δυνάμεων είναι το γεγονός ότι τα πέντε από τα έξι επί μέρους παιχνίδια είχαν λήξει στα πέντε σετ.

Η Ντζιάντοβο έκανε ιδανική αρχή όταν προηγήθηκε 2-0 χάνοντας μόλις ένα επί μέρους σετ. Μετά όμως, «μίλησε» ο Γκιώνης με σπουδαία εμφάνιση. Κράτησε την ομάδα του στο ματς με την δύσκολη επικράτηση 3-1 κόντρα στον Πολωνό Γιάκαμπ Ντίζας και παράλληλα έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση.

Αργότερα ήρθε η ισοφάριση και όλα κρίθηκαν στο διπλό. Η Μπογκόρια χρησιμοποίησε εκεί και 4ο παίκτη, τον εξαιρετικό Ιάπωνα Τζιν Τακούγια, ο οποίος συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Πολωνό Μίλος Ρετζίμσκι και χάρισαν τη νίκη και τον τίτλο στην Μπογκόρια μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ντζιάλντοβο-Μπογκόρια 2-3:

Τζόναθαν Γκροθ-Μίλος Ρετζίμσκι 3-0 (13-11, 11-7, 11-6)

Κάι Κονίτσι-Μάρεκ Μπαντόφσκι 3-1 (11-7, 11-8, 8-11, 11-3)

Γιάκαμπ Ντίζας-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (9-11, 11-8, 8-11, 9-11)

Γκροθ-Μπαντόφσκι 1-3 (7-11, 8-11, 11-5, 7-11)

Ντίζας/Κονίτσι-Τζιν Τακούγια/Ρετζίμσκι 1-3 (11-13, 11-8, 4-11, 6-11)

Πριν από την απονομή των επάθλων στους φιναλίστ δόθηκε το βραβείο του MVP της χρονιάς στον Γκιώνη, ο οποίος είχε μόνο δύο ήττες στη σεζόν. «Δεν περίμενα να παίξω τόσο καλά με τον Ντίζας, αφού κάνοντας θεραπεία στο πόδι έχασα αρκετές προπονήσεις τον τελευταίο καιρό. Όταν πήρα το πρώτο σετ άρχισα να το πιστεύω περισσότερο και μετά έβγαλα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν το περίμενα όπως σας είπα και τελικά… θυμήθηκα λίγο πως έπαιζα πριν από λίγο καιρό», δήλωσε το βράδυ ο Γκιώνης, που άρχισε καταπληκτικά τα ματς του τελικού σταδίου προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρόσθεσε: «Μετά τη μείωση του σκορ το νιώσαμε όλοι ότι το μομέντουμ ήταν δικό μας. Ανέβηκε η απόδοσή μας, είχε και ο Γκροθ έναν τραυματισμό και φοβήθηκε, εν όψει Παρισιού να παίξει φουλ με τον Μπαντόφσκι και στο διπλό πια ήμασταν εξαιρετικοί. Ήταν τρομερή επιτυχία ο τίτλος, ήταν σπουδαία σεζόν γιατί πήγαμε και στον ευρωπαϊκό τελικό, ενώ ήταν θαυμάσιο το αποτέλεσμα και σε προσωπικό επίπεδο βγήκα και πολυτιμότερος αθλητής της χρονιάς».