Ξεκίνημα με ήττα για τον Παναθηναϊκό στο Euro Cup
i

© Intime

Ξεκίνημα με ήττα για τον Παναθηναϊκό στο Euro Cup

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:24 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:45 - 10.10.2024

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 10-8 από την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα του τέταρτου ομίλου του Euro Cup.

Κακό ξεκίνημα έκανε ο Παναθηναϊκός στον τέταρτο όμιλο του Euro Cup. Το τριφύλλι ηττήθηκε 10-8 από την Μπαρτσελόνα στην Αθήνα και στρέφει, πλέον, την προσοχή του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η ισπανική ομάδα άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα με τέρμα του Τε Ρίλε και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παπασηφάκη. Με το δεύτερο διαδοχικό τέρμα του Τε Ρίλε, η Μπαρτσελόνα πήρε ξανά το προβάδισμα και ο Παπασηφάκης έφερε πάλι την πρώτη περίοδο στα ίσα. Ο Γκόμα διαμόρφωσε το 2-3, που ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Με γκολ του Παπανικολάου, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 3-3 στο πρώτο τρίλεπτο του δεύτερου οκταλέπτου. Ο Φαν ντερ Βέιντεν έκανε το 3-4 υπέρ των Ισπανών στο φινάλε της δεύτερης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε πάλι στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με τέρμα του Νίκου Κουρούβανη. Η ισπανική ομάδα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (4-6) με γκολ του Γκόμα και του Τε Ρίλε, πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Το τριφύλλι μείωσε με τον Παπανικολάου, αλλά ο Τε Ρίλε έφερε και πάλι τη διαφορά στα δύο τέρματα. Ο Κουρούβανης στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 6-7 και στη συνέχεια ο Ράμος έκανε το 6-8 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε το τέταρτο οκτάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός μείωνε στο γκολ, αλλά δεν μπορούσε να ισοφαρίσει. Ο Φαν Βέιλντεν διαμόρφωσε το 8-10 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. Πριν το πρώτο σπριντ του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ που έφυγε ξανφικά από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου.

«Νομίζω σήμερα παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων και σίγουρα φάνηκε ότι είχαμε ένα επιπλέον άγχος που παίζαμε στην Ευρώπη στην έδρα μας και θέλαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Παρόλα αυτά είναι πολύ νωρίς ακόμα στη χρονιά και έχουμε ακόμα πολλούς αγώνες μπροστά μας. Νομίζω ότι απλά ήταν μια κακή παρένθεση σήμερα. Ξεκινάμε το πρωτάθλημα με τον ΝΟ Πατρών και έχουμε παράλληλα το μυαλό μας και στη Χόνβεντ που παίζουμε εκτός έδρας κόντρα σε μια παραδοσιακή δύναμη. Από εδώ και πέρα έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια ανά 3-4 ημέρες και πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Μάζης, προπονητής του Παναθηναϊκού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 8-10

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 3-4, 2-2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Σκλήρας, Νικολαΐδης Γ., Παπανικολάου Ν. 2, Γεωργαράς, Αλβέρτης, Κουρούβανης Ν. 2, Σγουρίδης, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 3, Αγκόρτσας, Ράσοβιτς 1, Ασβέστης.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Αντρέι Γιόζεφ): Τε Ριέλε 4, Φαν ντερ Φέιντεν 2, Γκόμα 2, Ραμόν 1, Ντάουρα Γκόμεζ 1.