Παραμένει στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Μάζης

Παραμένει στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Μάζης

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:34 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 01.06.2024

Ο Δημήτρης Μάζης θα βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας πόλο ανδρών του Παναθηναϊκού και την επόμενη σεζόν.

Ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Μάζη. Ο Έλληνας προπονητής θα συμπληρώσει τρία χρόνια στην ομάδα πόλο του τριφυλλιού.

Ο Δημήτρης Μάζης οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην τετράδα του ελληνικού πρωταθλήματος και την έξοδο στην Ευρώπη. Υπό τις οδηγίες του Έλληνα προπονητή, το τριφύλλι έκανε σπουδαίες νίκες μέσα στη σεζόν στο δρόμο του προς την τετράδα.

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον προπονητή Δημήτρη Μάζη για το τμήμα πόλο, για την αγωνιστική σεζόν 2024-2025.

Σε μια πολύ σημαντική ανανέωση για το τμήμα υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού προχώρησε ο Σύλλογος καθώς έδωσε τα χέρια και για τη νέα χρονιά με τον κόουτς Δημήτρη Μάζη.

Το τμήμα φέτος έκανε μια καλή σεζόν μπήκε στην τετράδα και εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη ενώ για ένα γκολ έχασε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και την τρίτη θέση.

Σε δήλωση του ο Μάζης επισήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και τη νέα χρονιά και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει την τελευταία διετία. Θέλουμε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατοί για τη νέα σεζόν και να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο επίπεδο τον Παναθηναϊκό», αναφέρει η ανακοίνωση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Ο Δημήτρης Μάζης θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους αμυντικούς του ελληνικού πόλο. Ο Έλληνας προπονητής γεννήθηκε το 1976 και ξεκίνησε την πορεία του στις πισίνες ως κολυμβητής.

Ο Μάζης έπαιξε πόλο για πρώτη φορά στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης με το σκουφάκι του οποίου κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1997, το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικής ομάδας στο άθλημα. Ο Μάζης έκανε τεράστια καριέρα στην ομάδα των νοτίων προαστίων, τον Ολυμπιακό, τον Πανιώνιο και τον Εθνικό.

Συμμετείχε με την Εθνική ομάδα σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του με το «γαλανόλευκο» σκουφάκι ήταν το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005 αλλά και η τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, αφοσιώθηκε στην προπονητική. Έκανε τα πρώτα του βήματα στον πάγκο της Γλυφάδας και στη συνέχεια ανέλαβε την ΑΕΚ. Από το καλοκαίρι του 2022 είναι στο τιμόνι του Παναθηναϊκού.