Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Σενουά
i

© Intime

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Σενουά

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:53 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:16 - 09.10.2024

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 σετ της Σενουά στο κλειστό του Μετς και έβαλε βάσεις πρόκρισης στη φάση των «32» του Challenge Cup.

Με το ένα πόδι στη φάση των «32» του Challenge Cup είναι ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου επικράτησε 3-0 σετ της Σενουά και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός, που έπαιξε το πρώτο του επίσημο ματς της σεζόν, θέλει δύο σετ στη ρεβάνς της Ελβετίας σε μία εβδομάδα για να πάρει την πρόκριση. Πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού ήταν ο διαγώνιος Ράσμους Νίλσεν.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μπήκε στον ματς καλύτερα και πήρε προβάδισμα δύο πόντων (4-2) με τον Γκάσμαν και στη συνέχεια η διαφορά έφτασε τους τρεις πόντους (7-4) με άσο του Φράγκου. Η ομάδα της Ελβετίας μείωσε στον πόντο με άσο του Γιόκιτς, αλλά ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 11-8 μετά από λάθος της Σενουά.

Με δύο διαδοχικούς άσους του Έλγκερτ και λάθος της ελβετικής ομάδας, το τριφύλλι προηγήθηκε 19-14 δείχνοντας να έχει τον έλεγχο. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν 21-19 μετά από κακή επίθεση του Νίλσεν και ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 24-20 με πρώτο χρόνο του Βουλκίδη. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έκλεισε το πρώτο σετ με 25-21 μετά από άστοχο σερβίς του Πέσλακ.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Με πρώτο χρόνο του Σάντσες και μπλοκ του Πέσλατς η ομάδα του Κάρλος Λουίζ Καρένο προηγήθηκε 6-8 και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε άμεσα. Το τριφύλλι πέρασε μπροστά με 12-11 με άσο του Βουλκίδη, όμως η Σενουά έφερε το σετ στα ίσα και οι δύο ομάδες συνέχισαν μαζί για αρκετούς πόντους.

Ο Παναθηναϊκός πήρε πάλι διαφορά για το 20-17 με μπλοκ του Έλγκερτ. Με μπλοκ άουτ του Νίλσεν το τριφύλλι έφτασε στο 23-19 και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 25-20 μετά από λάθος του Κιούρικ.

Με άσο του Έλγκερτ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 4-2 στο τρίτο σετ. Η Σενουά μείωσε και στη συνέχεια ισοφάρισε 9-9 με άσο του Γιόκιτς. Το τριφύλλι πήρε πάλι διαφορά και προηγήθηκε 15-11 μετά από διαδοχικά λάθη των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου συνέχισε να έχει τον έλεγχο και έφτασε στο 25-20 με άσο του Νίλσεν και το 3-0 σετ μετά από 77 λεπτά αγώνα.