Νίκησε τη Σπαντάου και έφυγε για τους «16» ο Πανιώνιος
i

© Intime

Νίκησε τη Σπαντάου και έφυγε για τους «16» ο Πανιώνιος

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:24 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 29.09.2024

Ο Πανιώνιος επικράτησε 14-8 της Σπαντάου και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Euro Cup.

Ο Πανιώνιος προκρίθηκε στη φάση των «16» του Euro Cup. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, μετά την ήττα από τη Σόλνοκ, ήθελε μόνο το τρίποντο κόντρα στη Σπαντάου και επικράτησε 14-8 «σφραγίζοντας» την πρόκριση με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Πανιώνιος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον πέμπτο όμιλο, που έγινε στη Νέα Σμύρνη. Η ελληνική ομάδα άνοιξε το σκορ με τον Τακάτα στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή και το 1-2 με τον Βουκόγεβιτς και τον Στάχορ στον παίκτη παραπάνω. Ο Γκιουβέτσης διαμόρφωσε το 2-2 της πρώτης περιόδου.

Με τέρμα του Μπιτσάκου στον παίκτη παραπάνω, ο Πανιώνιος προηγήθηκε 3-2 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η Σπαντάου ισοφάρισε με τον Κάντιβετς, αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης προηγήθηκε 7-3 με γκολ των Σουζούκι, Κοπελιάδης, Παπάκου και Γκιουβέτση 46 δεύτερα πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Με τέρμα του Στάχορ στον παίκτη παραπάνω η Σπαντάου μείωσε 7-4, που ήταν και το σκορ της δεύτερης περιόδου.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης συνέχισε να είναι εντυπωσιακή στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε 9-4 με του Γούνα και του Μπιτσάκου, 3:35 πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Η Σπαντάου μείωσε με τον Σταμ, αλλά ο Σουζούκι και ο Παπάκος έφεραν την ομάδα του Κώστα Δήμου στο 11-5 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Η διαφορά έφτασε στα οκτώ γκολ (13-5) στην τέταρτη περίοδο με τέρματα του Γραμματικού και του Σουζούκι. Η Σπαντάου μείωσε με τον Κούλινα και στη συνέχεια ο Μουρίκης έφερε τον Πανιώνιο στο 14-6 λίγο πριν το φινάλε του αγώνα. Ο Στάχορ και ο Κάντιβετς διαμόρφωσαν το 14-8, που ήταν και το τελικό σκορ.

Για τον Πανιώνιο τρία γκολ σημείωσε ο Σουζούκι, όσα και ο Σταχόρ για τους ηττημένους.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΣΠΑΝΤΑΟΥ 14-8

Οκτάλεπτα: 2-2, 5-2, 4-1, 3-3

Πανιώνιος (Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 1, Μπουζάλας, Γκιουβέτσης 2, Παπάκος 2, Σουζούκι 3, Γραμματικός 1, Τακάτα 1, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Μπιτσάκος 2, Καπετανάκης, Παρτσόγλου

Σπαντάου (Μάρκοβιτς): Μπάκσα, Ντικ, Κάντιβετς 2, Μπόζοβιτς, Τκατς, Σταχόρ 3, Κόγιτς, Κίρου, Σταμ 1, Βουκόγεβιτς Ι. 1, Κάραζ, Κούλινα 1, Βουκόγεβιτς Α.