«Γκάζωσε» στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός και πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
i

© Intime

«Γκάζωσε» στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός και πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:17 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:51 - 22.09.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 36-24 του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη στο ντέρμπι της πρεμιέρας της Handball premier.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Handball premier. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 36-24 του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη στο ντέρμπι της πρεμιέρας, κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός, οκτώ ημέρες μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, έδειξε γιατί θεωρείται και φέτος φαβορί για τη διατήρηση του τίτλου του πρωταθλητή. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανταγωνιστικός στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο η ομάδα του Πειραιά έδειξε την ποιότητά της, έσφιξε την άμυνά της και έφτασε στην άνετη νίκη.

Για τον ΠΑΟΚ ακολουθεί ένα ακόμη ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Αθήνα. Ο Ολυμπιακός τη δεύτερη αγωνιστική της Handball premier υποδέχεται τον Διομήδη Άργους. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Σάββας Σάββας, που σημείωσε επτά τέρματα. Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν επιθετικά και οι Γιώργος Παπαβασίλης, Ιβάν Βίντα. Ο ΠΑΟΚ είχε πρώτο σκόρερ τον Γρηγόρη Ιωάννου ενώ επιθετικά βοήθησαν και οι Νίκος Νικολαΐδης, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.

Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι στο ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Τριανταφυλλίδη και ο Σάββας ισοφάρισε στο δεύτερο λεπτό. Ο Βέγιν έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό με γκολ από την περιφέρεια. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια.

Ο ΠΑΟΚ προσπέρασε πάλι (7-6) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιωάννου στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Ο Λιάπης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό και το πρώτο μέρος του αγώνα της Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο για αρκετά λεπτά. Η ομάδα του Στέλιου Σεϊρεκίδη ισοφάρισε 12-12 στο 24ο λεπτό αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε αμέσως με τον Σάββα. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Πειραιά πήρε μία μικρή διαφορά για το 12-15 και στη συνέχεια ο Γκεοργκιέφσκι μείωσε 13-15 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Πειραιά βελτιώθηκε αισθητά στο κομμάτι της άμυνας, εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του ΠΑΟΚ και πήρε σημαντική διαφορά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Με τέρμα του Λιάπη ο Ολυμπιακός έφτασε στο 15-21 στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ολυμπιακού και διαφορά αυξανόταν διαρκώς. Η ομάδα του Πειραιά έκανε το 19-29 με τον Σάββα και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν χωρίς αποτέλεσμα. Η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς προηγήθηκε 23-36 με τον Σάββα και ο Λαδάκης διαμόρφωσε το 24-36 που ήταν και ο τελικό σκορ.

Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει το Καλλιμάρμαρο με ζωγραφιά: Το Sportal σήκωσε drone και το αποτέλεσμα είναι μαγικό (vid)
SPORTAL ORIGINALS

14:41 - 22.09.2024

Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει το Καλλιμάρμαρο με ζωγραφιά: Το Sportal σήκωσε drone και το αποτέλεσμα είναι μαγικό (vid)

Η κάμερα του Sportal ήταν στο Καλλιμάρμαρο για την ιστορική βραδιά που διοργάνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου και κατέγραψε όλες τις στιγμές λάμψης και συγκίνησης στη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΠΑΟΚ- OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 24-36

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 7-7, 11-11, 12-13, 13-15 (ημχ), 15-19, 18-23, 19-28, 20-31, 22-34, 24-36

ΠΑΟΚ (Σεϊρεκίδης): Γκίγκοφ, Ζαφείρης, Λαδάκης 2, Τσαμουρίδης 3, Τσιγαρίδας, Νικολαϊδης 4, Ιωάννου 6, Κ. Κουκμίσης, Παπάζογλου, Γκεοργκιέφσκι 3, Κόρμπελ, Ν. Κουκμίσης 2, Μπάτζιος, Παπαγεωργίου, Τριανταφυλλίδης 4, Ζώρος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς 1, Παπαβασίλης 6, Βίντα 4, Τζίμπουλας 1, Παπάζογλου 3, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας 1, Σλίσκοβιτς, Βούγιοβιτς 2, Βέγιν 3, Λιάπης 3, Πασσιάς 4, Μιχαηλίδης 1, Σάββας 7, Νικολίνταης.

Διαιτητές: Φωτακίδης- Κινατζίδης, Δίλεπτα: 6-4, Πέναλτι: 5/5-0/1