ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ντέρμπι χωρίς ξεκάθαρο φαβορί
i

© Intime

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ντέρμπι χωρίς ξεκάθαρο φαβορί

Πηνελόπη Παπαδήμου 08:21 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 14.08.2024

Ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό (31/3, 21:15) στον ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών που διεξάγεται στην Καλαμάτα.

Σε ένα ντέρμπι χωρίς απόλυτο φαβορί, ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο ημιτελικό του Final - 4 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών που διεξάγεται στην Καλαμάτα. Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει την ψυχολογία με το μέρος της.

Ο ΠΑΟΚ μετράει δύο διαδοχικές νίκες κόντρα στο τριφύλλι και έχει πάρει προβάδισμα με 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Volley League. Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός μετρούσε πέντε διαδοχικές επιτυχίες επί της ομάδας του Γιόσκο Μιλενκόσκι σε πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ και Σούπερ Καπ. Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν με 3-0 τον Ολυμπιακό στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Κύπελλο ήταν το 2019, όταν ο Δικέφαλος (που κατέκτησε τον τίτλο στην Ιεράπετρα) απέκλεισε στους προημιτελικούς το τριφύλλι. Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και στον ημιτελικό του 2003 (final-8) που είχε φιλοξενηθεί και πάλι στο κλειστό Τέντα στην Καλαμάτα (το τριφύλλι είχε νικήσει με 3-1).

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, που προκριθήκαμε στο Final-4. Είμαστε έτοιμοι. Το κύπελλο είναι η διοργάνωση που δεν έχει φαβορί. Έχουμε να χάσουμε από τις 14 Ιανουαρίου, από τότε έχουμε μόνο νίκες στην Ελλάδα και τις περισσότερες με 3-0. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε τους αγώνες. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, άλλωστε στους επτά αγώνες που έχουμε παίξει φέτος έχει κερδίσει τους πέντε. Ωστόσο, εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε», σημείωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον δήμο της Καλαμάτας και την ομοσπονδία για τη διοργάνωση του final 4. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και είναι τιμή να βρισκόμαστε σε ένα Final 4. Για την τοπική ομάδα ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή άνοδο.

Σε αυτή τη διοργάνωση βρίσκονται οι ομάδες που απέδωσαν το καλύτερο βόλεϊ. Δεν υπάρχουν φαβορί. Όλες οι ομάδες έχουν τις ιδέες πιθανότητες.

Όσον αφορά την ομάδα μου έχουμε ένα δύσκολο αγώνας. Σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ μας νίκησε τις προηγούμενες δυο φορές που αναμετρηθήκαμε και στο ημιτελικό θέλουμε να πάρουμε μια άτυπη ρεβάνς για τις ήττες που προηγήθηκαν».