Στον ΠΑΟΚ ο Γκρουμούσας

Στον ΠΑΟΚ ο Γκρουμούσας

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ξενοφώντα Γκρουμούσα.

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται αυτή τη σεζόν ο Ξενοφών Γκρουμούσας. Ο 23χρονος αθλητής θα πλαισιώσει τον Μενέλαο Κοκκινάκη στη θέση του λίμπερο.

Ο Ξενοφών Γκρουμούσας γεννήθηκε το 2001 και ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ στον Κόροιβο. Τη σεζόν 2019-2020 μετακινήθηκε στο Πανόραμα και στη συνέχεια αγωνίστηκε για δύο χρόνια στον Άρη. Τη σεζόν 2022-2023, ο Ξενοφών Γκρουμούσας έπαιξε στον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το Σούπερ Καπ και τη Λιγκ Καπ. Ο 23χρονος λίμπερο επέστρεψε στον Άρη προτού μετακινηθεί στον ΠΑΟΚ.

«Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ ανδρών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Ξενοφών Γκρουμούσα, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Γεννημένος στις 28/12/2001, ο Ξενοφών Γκρουμούσας αγωνίζεται ως λίμπερο και έχει ύψος 185cm.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ από τον Κοροϊβό Αμαλιάδας τη σεζόν 2017-18, στον οποίον παρέμεινε έως το 2019.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η ΑΕΝ Πανοράματος, για να παραμείνει και την επόμενη διετία (2020-2022) στην Θεσσαλονίκη, αυτή την φορά για λογαριασμό του Άρη.

Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, για να επιστρέψει την προηγούμενη σεζόν (2023-24) στον Άρη Θεσσαλονίκης.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ο Ξενοφών Γκρουμούσας, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος ενός μεγάλου Συλλόγου όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ την Διοίκηση και τον προπονητή, για την εμπιστοσύνη τους. Εγώ με την σειρά μου θα δώσω το 100% για να βοηθήσω την ομάδα. Εύχομαι να πετύχουμε τους στόχους μας σε μία υγιή σεζόν».

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Ξενοφών!», αναφέρει η ανακοίνωση του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική σεζόν κατέκτησε το Σούπερ Καπ στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέλαβε την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Volley League. Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση με 3-1 στη σειρά από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Final 4 του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό, που στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο στη διοργάνωση της Λάρισας.