Στον τελικό του Κυπέλλου ο Απόλλων Σμύρνης
i

© Intime

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Απόλλων Σμύρνης

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:49 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:14 - 29.05.2024

Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 10-7 του Περιστερίου και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου πόλο ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Απόλλων Σμύρνης έγραψε ιστορία. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη επικράτησε 10-7 του Περιστερίου και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου πόλο ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Απόλλων Σμύρνης άνοιξε το σκορ με τον Γαρδίκα έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Αλαμάνος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Νίκου Δεληγιάννη αλλά το Περιστέρι μείωσε γρήγορα με τον Τοράκη. Με δύο ακόμη τέρματα του Γαρδίκα, ο Απόλλων προηγήθηκε 1-4 προτού ο Χρυσοσπάθης διαμορφώσει το 2-4 της πρώτης περιόδου.

Με τέρμα του Γονιωτάκη η διαφορά έφτασε πάλι τα τρία τέρματα για το 2-5 πεντέμισι περίπου λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Το Περιστέρι μείωσε 4-5, που ήταν και το σκορ του δεύτερου οκταλέπτου με γκολ των Μπιτσάκου και Χρυσοσπάθη.

Ο Μπογκντάνοβιτς στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (4-6) στην ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη. Ο Τοράκης μείωσε για το Περιστέρι αλλά ο Απόλλων έφτασε στο 5-7 με δεύτερο τέρμα του Μπογκντάνοβιτς 30 δεύτερα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Το Περιστέρι μείωσε στο γκολ με τον Άντζίτς στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ωστόσο, ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο και έφτασε στο 6-9 με τον Γαρδίκα και τον Σολανάκη και τελικά τη νίκη.

Ο Απόλλων Σμύρνης γίνεται η 12η ομάδα με παρουσία σε ένα τουλάχιστον τελικό (ο αυριανός είναι ο 46ος) μετά τους Ολυμπιακό, Βουλιαγμένη, Εθνικό, Γλυφάδα, ΝΟ Πατρών, Πανιώνιο, Άρη, Χίο, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΝΟ Χανίων.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 7-10

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-1, 1-2, 2-3

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Αναγνώστου, Μπιτσάκος Χρ.1, Παπαδημητρίου, Πρέκας, Χρυσοσπάθης 2, Κουκουμάκης, Άντζιτς 1, Καρούντζος, Φώσκολος, Μπεριστιάνος, Τοράκης 2, Μπιτσάκος Ανδρ. 1, Χόλαντ, Μπιτσάκος Κ., Αλευρίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος 1, Σουσιασβίλι, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 4, Τσαχιλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης.