Η Βάσω Πετρίδου στο Sportal: «Το προσωπικό μου στοίχημα το τουρνουά της Ίου»

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:08 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 14.08.2024

Η Βάσω Πετρίδου, διοργανώτρια του «Ios Futures 2023» μίλησε στο Sportal για τη φετινή διοργάνωση, τις δυσκολίες του εγχειρήματος αλλά τον αθλητικό τουρισμό στην Ελλάδα.

Στις 21 - 24 Ιουλίου η «καρδιά» του μπιτς βόλεϊ θα χτυπάει στην Ίο. Για τρεις ημέρες στην πανέμορφη παραλία του Μυλοπότα οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου θα λάβουν μέρος στο «Ios Futures».

Πρόκειται για διοργάνωση που ξεκίνησε το 2018 ως πανελλήνια και τείνει να γίνει θεσμός. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία συμπεριέλαβε το «Ios Futures» στο καλεντάρι του Παγκόσμιου σιρκουί μπιτς βόλεϊ.

Όλα ξεκίνησαν από την επιμονή και την υπομονή της Βάσως Πετρίδου. Η 60χρονη γυναίκα υπήρξε αθλήτρια του βόλεϊ και θέλησε να κάνει ένα «δώρο» στην ομάδα του νησιού.

Η Βασιλική Πετρίδου μίλησε στο Sportal για την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2018. «Ουσιαστικά το έκανα γιατί ήθελα να τιμήσω την γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ίου η οποία ξεκίνησε με παιδιά, με κορίτσια από εκεί όλων των ηλικιών και με εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, δεν υπάρχει ούτε καν κλειστό στιγμή, κατάφεραν να φτιάξουν ομάδα και να κατεβαίνουν σε αγώνες είτε στη Νάξο είτε στη Σαντορίνη και είναι μια προσπάθεια που συνεχίζεται ακόμα», ανέφερε αρχικά η διοργανώτρια του «Ios Futures».

Ο Στέφανος Κοτσόλης στο Sportal: «Υπάρχει διάθεση να εδραιωθεί στη Super League η Κηφισιά, απαραίτητη η ελληνική βάση»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:33 - 19.06.2023

Ο Στέφανος Κοτσόλης στο Sportal: «Υπάρχει διάθεση να εδραιωθεί στη Super League η Κηφισιά, απαραίτητη η ελληνική βάση»

Ο τεχνικός διευθυντής της Κηφισιάς Στέφανος Κοτσόλης μίλησε στο Sportal.gr για την άνοδο της Κηφισιάς στη Super League και τους στόχους του συλλόγου. Οι ατάκες για την ελληνική βάση και την Ακαδημία.

«Ναι, υπήρχαν πολλές και υπάρχουν δυσκολίες. Καταρχήν, η Ελλάδα δεν είχε κάνει, νομίζω, παγκόσμιο από το 2005. Οπότε ήρθαμε το 2019 και είπαμε, "γεια σας, είμαστε εδώ" και η αλήθεια είναι ότι όλοι ήταν δύσκολο να μας πιστέψουν και να μας εμπιστευτούν αλλά τελικά θα καταφέραμε με πολύ δυσκολία. Σίγουρα ένας παράγοντας είναι ότι η Ίος έχει αεροδρόμιο. Οπότε είναι αρκετά σημαντικό τροχοπέδη στο να έρχονται οι ομάδες από το εξωτερικό αλλά παρόλα αυτά τα έχουμε καταφέρει και έρχονται από πάνω από 30 χώρες, φέτος νομίζω έρχονται αθλητές και αθλήτριες από 33 χώρες», ανέφερε η Βασιλική Πετρίδου στο Sportal για τις δυσκολίες του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

«Για μένα η ικανοποίηση είναι όταν βλέπω όλους τους αθλητές να είναι χαρούμενους, να παίρνουν λίγο παραπάνω από ό,τι περιμένανε. Και επίσης σιγά σιγά ο κόσμος να μαθαίνει και το νησί, γιατί τα κακά ψέματα όταν έρχονται τόσοι πολλοί, φέτος θα είναι από την νομίζω το Καμερούν, από τη Νέα Ζηλανδία, από την Αυστραλία, από την Αμερική, από τόσα μέρη του κόσμου, μαθαίνουν και το νησί μας και μαθαίνουν και την Ελλάδα μας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε στο Sportal η Βάσω Πετρίδου για το αν νιώθει μία ικανοποίηση για την εξέλιξη του τουρνουά.

Δείτε όλη τη συζήτηση με τη Βάσω Πετρίδου στο βίντεο που ακολουθεί