Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Στο Μάλμε οι εθνικές ομάδες

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Στο Μάλμε οι εθνικές ομάδες

Sportal newsroom 22:55 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:55 - 10.07.2024

Οι αγώνες αρχίζουν την Παρασκευή 12 Ιουλίου θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 21 του μήνα.

Στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων, της κορυφαίας στην ήπειρο ετήσιας διοργάνωσης επιτραπέζιας αντισφαίρισης, κινούνται οι εθνικές μας ομάδες με στόχο να κάνουν όσο γίνεται πιο αισθητή την αγωνιστική παρουσία τους. Ολοκλήρωσαν σήμερα Τετάρτη 10/07 την προετοιμασία τους επί ελληνικού εδάφους και μέσω Κοπεγχάγης αναμένεται να βρεθούν στη σουηδική πόλη νωρίς αύριο 11/07 το μεσημέρι. Οι αγώνες αρχίζουν την Παρασκευή 12 Ιουλίου θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 21 του μήνα και θα συγκεντρώσουν εκατοντάδες αθλητές κι αθλήτριες από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Στο Baltiska Hallen & Malmö Isstadion θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας εννέα αγόρια, έξι κορίτσια και τέσσερις προπονητές.

Θα πάρουν μέρος οι έφηβοι Αλέξανδρος Μαδέσης (αθλητής της ΑΕΚ), Στάθης Μανωλόπουλος (ΟΕΑ Ρεθύμνου), Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (ΔΑΟ Ταύρου), Γιάννη Κούτρα (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου), Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Αθηνά Μαγκουφάνας) με κόουτς τον Κώστα Μαδέση (προπονητή της ΑΕΚ), οι νεάνιδες Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (ΓΑΟ Πειραιά), Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης), Ζωή Καζάκου (ΓΑΟ Πειραιά), Αγγελική Ευμορφιάδη (ΠΚΔ Ταύρου) με υπεύθυνο τον Γιώργο Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός), οι παίδες Κώστας Φάκαρος (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά), Γιάννης Κιοσελόγλου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου), Κωνσταντίνος Αλεξούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας), Θεοφάνης Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με τεχνική καθοδήγηση από τον Χρήστο Τσαρσιταλίδη (Ποσειδώνα Λουτρακίου) και οι κορασίδες Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης), Άννα-Φανουρία Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) με τον προπονητή τους στο ίδιο σωματείο Λευτέρη Τσόκανο.

Σημειωτέον ότι στο Μάλμε θα εργαστεί η Μαρία Τσίπου ως βοηθός επιδιαιτητή. Το πρόγραμμα ανοίγει πάντοτε με το ομαδικό και τα γκρουπ έχουν προκύψει από τον Ιούνιο. Οι κληρώσεις των ατομικών αγωνισμάτων θα γίνουν στις 14/07.

Η Ελλάδα στο ομαδικό έχει τους παίδες στην Α κατηγορία (δηλαδή στις πρώτες 16 ομάδες, μετά από την άνοδο πέρσι στην Πολωνία) και τα υπόλοιπα συγκροτήματα στη Β. Στο 1ο γκρουπ των παίδων έχει ν’ αντιμετωπίσει την Πολωνία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στο 10ο γκρουπ των εφήβων η χώρα μας έχει κληρωθεί με τη Νορβηγία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και τη Μάλτα.

Στο 7ο γκρουπ των νεανίδων αναμετριέται με τη Σλοβενία, την Ελβετία, το Ισραήλ και τη Σκωτία. Στο 6ο γκρουπ των κορασίδων θα βρει μπροστά της την Κροατία, τη Λιθουανία και την Ουαλία.

Πλην της Τζενίδη, που αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη, ήταν στην πρωινή προπόνηση στο ΣΕΦ όλα τα άλλα παιδιά της αποστολής. Ο Κώστας Μαδέσης κυρίως ήταν υπεύθυνος το τελευταίο δεκαήμερο για την προετοιμασία των αγοριών στο φαληρικό στάδιο, βοήθησε κι ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης, ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών Γιώργος Καρύτσας επίβλεψε τις προπονήσεις των κοριτσιών στην ίδια αίθουσα. Στο τέλος σήμερα είπε λίγα συμβουλευτικά λόγια στις νεάνιδες πριν τις χαιρετήσει για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ αργότερα είχε επαφή με τις αθλήτριες και ο Γιώργος Χριστοφοράκης. Στη διάρκεια των προπονήσεων στο φαληρικό στάδιο συνέδραμαν τους νεαρούς και μέλη των εθνικών μας ομάδων ανδρών-γυναικών.

Tags: