Ολοκληρώθηκε το προπονητικό καμπ στη Βουλγαρία για τρεις διεθνείς εφήβους

Ολοκληρώθηκε το προπονητικό καμπ στη Βουλγαρία για τρεις διεθνείς εφήβους

Sportal newsroom 22:43 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:43 - 05.07.2024

Η αποστολή κανονίστηκε μετά από επίσημη πρόσκληση της βουλγαρικής ομοσπονδίας προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις παίρνουν το απόγευμα τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα οι τρεις διεθνείς έφηβοι, που μετείχαν στο προπονητικό καμπ της βουλγαρικής ομοσπονδίας στην περιοχή Veliko Tarnovo. Ο Στάθης Μανωλόπολος, ο Γιάννη Κούτρα και ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος είχαν 11 μέρες δυνατής και ποιοτικής δουλειάς σε εξαιρετική αθλητική εγκατάσταση μαζί με Βούλγαρους, Σέρβους διεθνείς των μικρών κατηγοριών, όπως και τον Κύπριο Ελία Σαρμπέλ εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων.

Η αποστολή κανονίστηκε μετά από επίσημη πρόσκληση της βουλγαρικής ομοσπονδίας προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., την ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής εφήβων και υπεύθυνος προπονητής ήταν ο Χρήστος Βατσακλής από την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Πεύκης. Ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, που δεν μπόρεσαν να πάνε στη γειτονική χώρα, συνεχίζουν τις προπονήσεις στο ΣΕΦ μαζί με αθλητές/τριες από τις κατηγορίες παίδων και νεανίδων.

Ο Ντέιαν Γκεοργκίεφ, επικεφαλής στο τιμ των Βούλγαρων ομοσπονδιακών προπονητών, προσκάλεσε την ελληνική εθνική ομάδα εφήβων. Είναι μάλιστα, θερμός φίλος της χώρας μας και την επισκέπτεται συχνά, καθώς διατηρεί σπίτι στη Χαλκιδική, ενώ την πρόταση μετέφερε και ο πολύπειρος Βούλγαρος προπονητής Γκεόργκι Δασκάλοφ, που γνωρίζει τους πάντες από την πετυχημένη θητεία του σε ελληνικά σωματεία. Η συνεργασία πήγε τόσο καλά, που ήδη οι Βούλγαροι έκαναν ανεπίσημα ανάλογη πρόταση στην ελληνική πλευρά και για την επόμενη χρονιά.

«Η αρμοδιότητά μου είναι βασικά οι νεαρές ηλικίες κι εδώ προσπαθήσαμε από τις 24 Ιουνίου να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά  για το Ευρωπαϊκό νέων. Με τη συνδρομή σας τα καταφέραμε, οι αθλητές σας ανταποκρίθηκαν θαυμάσια στο απαιτητικό πρόγραμμα», τόνισε ο Γκεοργκίεφ και συνέχισε: «Για μένα από την κατηγορία των εφήβων παύει να μετράει μόνο το ταλέντο και για να κρατήσει ένας αθλητής καλή προοπτική στο μέλλον θέλει πολλή δουλειά. Χρειάζεται μίνιμουμ έξι ώρες προπόνηση τη μέρα και περισσότερες από 30 την εβδομάδα. Παράλληλα με ποικιλία αγώνων, απαιτείται σκληρή προσπάθεια στη φυσική κατάσταση, την τακτική, τα σερβίς, την τεχνική. Όλα χρειάζονται, με μία ισορροπία και εναλλαγές. Αυτά δουλέψαμε εδώ, παράλληλα με πολλές ασκήσεις multi ball και ο κάθε προπονητής γνώριζε για τους αθλητές του τι έπρεπε να κάνει και ποιες ήταν οι ανάγκες».

Ο Γκεοργκίεφ ήταν παρών και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13. Στο Ευρωπαϊκό Under 15 και Under 19 του Μάλμε η Βουλγαρία στοχεύει βασικά να κρατήσει τους έφηβους και τις νεάνιδες στην Α κατηγορία του θεσμού και να πετύχει την άνοδο στην παιδική κατηγορία.

Το πρόγραμμα του καμπ έβγαινε σε συνεργασία των Βούλγαρων προπονητών με τον Βατσακλή. Συνολικά ήταν τέσσερις οι προπονητές και 16 οι αθλητές σε οκτώ τραπέζια. Οι αθλητές/τριες άρχιζαν με τρέξιμο νωρίς το πρωί, αργότερα είχαν 2,5 ώρες προπόνηση στη σάλα, το απόγευμα σερβίς και τραπέζι και τέλος 1-1,5 ώρα πισίνα και αποθεραπεία, σε αθλητικό κέντρο που συνδύαζε τα πάντα σε ορεινή τοποθεσία της περιοχής Veliko Tarnovo.

Οι Βούλγαροι έστειλαν για τέσσερις ημέρες και φυσιοθεραπευτή, είχαν ανάμεσα στους βοηθούς προπόνησης τον διεθνή Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ, γνωστό από την παρουσία του σε ελληνικές ομάδες, ενώ προς το τέλος πήγαν για προπονήσεις στον ίδιο χώρο οι αθλήτριες της ΑΕΚ Μαρία Γιόβκοβα και Καλίνα Χρίστοβα.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το πρόγραμμα των εθνικών ομάδων μικρών ηλικιών εν όψει Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (12/07-21/07) προχωρά μαζί με τέσσερα παιδιά, που δεν προέρχονται από την Αττική (δύο από το Λουτράκι, ένα από τη Θεσσαλονίκη κι ένα από τα Χανιά), ενώ η εθνική κορασίδων προετοιμάζεται στη Βόρεια Ελλάδα. Βοηθούν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Κώστας Βατσακλής και Γιώργος Καρύτσας, ενώ από τους προπονητές, που θα πάνε στο Μάλμε, είναι στους υπευθύνους για το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας ο Κώστας Μαδέσης.

Ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης προπονείται εδώ και λίγες ημέρες στην Ιαπωνία. Ο αθλητής της εθνικής ομάδας παίδων ζει σπάνια και πολύτιμη εμπειρία, καθώς μετέχει σε καμπ στο Καβασάκι μία περιοχή, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο Τόκιο σαν προάστιο. Όλοι διεθνείς θ’ αναχωρήσουν για τη Σουηδία την προσεχή Πέμπτη 11/07.

Tags: