Πρωταθλήτρια Βουλγαρίας με την Κόμφορτ η Γερασιμάτου δεύτερη σερί χρονιά

Πρωταθλήτρια Βουλγαρίας με την Κόμφορτ η Γερασιμάτου δεύτερη σερί χρονιά

Sportal newsroom 17:19 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 17.06.2024

Η Ιωάννα Γερασιμάτου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Βουλγαρίας με την Κόμφορτ από τη Βάρνα (Komfort Varna) για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Προς το φινάλε μίας ακόμα αγωνιστικής περιόδου για τα ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ήρθε νέα επιτυχία με ελληνική υπογραφή για ξένο κλαμπ. Η Ιωάννα Γερασιμάτου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Βουλγαρίας με την Κόμφορτ από τη Βάρνα (Komfort Varna) για δεύτερη συνεχή χρονιά. Άρχισε τη συνεργασία της με το σωματείο τη σεζόν 2022-2023 και το βοήθησε καθοριστικά στο να φτάσει σε δύο πρωτιές στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε χτες Κυριακή 16/06 και μετά από δύο γύρους η ομάδα είχε μόνο μία ήττα. Ανάμεσά στις συμπαίκτριές της, η Γερασιμάτου είχε και τη διεθνή Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα, με την οποία αγωνίζονται μαζί και στην ΑΕΚ.

Συγκεντρωτικά σε γυμναστήρια διεξάγονται οι αγωνιστικές και το τελευταίο Σαββατοκύριακο περιλάμβανε τρία ματς. Η Κόμφορτ αντιμετώπισε τις ομάδες Αρντίνο, Ασαρέλ και Πλόβντιβ και διατήρησε τα σκήπτρα κλείνοντας ιδανικά ένα πρωτάθλημα, στο οποίο είχε πάρει την πρωτοπορία από νωρίς. Πλέι οφ δεν γίνονται και οι ομάδες αναμετρώνται μεταξύ τους δύο φορές σε σύστημα «πουλ» δύο γύρων.

Η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας σε απλό και διπλό γυναικών είχε φέτος στη Βουλγαρία 16 ατομικούς αγώνες. Η στατιστική της ήταν 14 νίκες και 2 ήττες.

Να θυμίσουμε ότι σε ξένα πρωταθλήματα 1ης εθνικής κατηγορίας προηγήθηκε ο τίτλος στη Σουηδία για την Έσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου, ενώ το προσεχές Σάββατο 22/06 διεκδικεί το τρόπαιο της πολωνικής λίγκας η Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη αντιμετωπίζοντας στον τελικό την Ντζιάλντοβο.