Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Ντένες Βάργκα

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Ντένες Βάργκα

Ο Ούγγρος πολίστας Ντένες Βάργκα αποχωρεί από την ενεργό δράση μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Τέλος εποχής για έναν από τους σπουδαιότερους Ούγγρους πολίστες. Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Champions League από τη Φερεντσβάρος, ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο Ντένες Βάργκα θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση υπηρετώντας την ομάδα από άλλο πόστο.

Ο Ντένες Βάργκα θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με το σκουφάκι της Εθνικής Ουγγαρίας (είναι αρχηγός) στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο 37χρονος θεωρείται από τους σημαντικότερους πολίστες της εποχής του.

«Ο Ντένες Βάργκα, μαζί με τη διοίκηση του συλλόγου, αποφάσισε να τερματίσει την αγωνιστική του καριέρα του μετά την κατάκτηση του Champions League. Ο Ντούμι θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με το σκουφάκι της Εθνικής Ουγγαρίας τους Ολυμπιακούς αγώνες, γιατί θέλει να σταματήσει με την Εθνική ομάδα στην κορυφή. Ο Ντένες Βάργκα θα παραμείνει στον σύλλογο, όπου έχει σηκώσει 16 τρόπαια τα τελευταία επτά χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Champions League το 2019 και το 2024», αναφέρει η ανακοίνωση της Φερεντσβάρος.

Ο δεξιόχειρας αθλητής γεννήθηκε το 1987 στη Βουδαπέστη και έχει πανηγυρίσει δεκάδες τίτλους τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Ο Βάργκα ξεκίνησε την καριέρα του στην Ουίπεστ και τη συνέχεια αγωνίστηκε στις Βάσας, Πριμόριε Ριέκα, Σόλνοκ και Φερεντσβάρος, που ήταν και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του.

Ο Ντένες Βάργκα θεωρείται από τους κορυφαίους Ούγγρους πολίστες της σύγχρονης εποχής με «φονικό» δεξί χέρι. Ο 37χρονος παίκτης έχει κατακτήσει με την εθνική Ουγγαρίας χρυσό (Πεκίνο) και χάλκινο (Τόκιο) Ολυμπιακό μετάλλιο, δύο χρυσά και δύο ασημένια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ένα χρυσό, δύο ασημένια και τρία χάλκινα σε Ευρωπαϊκά, τρία ασημένια σε World League, ένα ασημένιο σε World Cup. Ο Ντένες Βάργκα αναδείχθηκε και πρωταθλητής κόσμου σε επίπεδο νέων, το 2007.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Ούγγρος πολίστας κατέκτησε τρία Champions League (το 2017 με τη Σόλνοκ, το 2019 και το 2024 με τη Φερεντσβάρος), ένα Euro Cup και δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης με τη Φερεντσβάρος, δώδεκα πρωταθλήματα και έντεκα κύπελλα Ουγγαρίας (με Βάσας, Σόλνοκ και Φερεντσβάρος), ενώ για μία τετραετία αγωνίστηκε στην Πριμόριε Ριέκα, με την οποία πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα Κροατίας, κατέκτησε δύο φορές την Αδριατική Λίγκα και έφτασε στον τελικό του Champions League το 2012.

Tags: