Για το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική Νέων ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
i

© Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Για το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική Νέων ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Sportal newsroom 22:59 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 14.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο Νέων ανδρών ηττήθηκε με 14-8 από τη Σερβία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση της πόλης Οτοπένι της Ρουμανίας.

Η Εθνική ομάδα πόλο Νέων ανδρών θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Ελλάδα ηττήθηκε με 14-8 από τη Σερβία και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό με αντίπαλο της ΗΠΑ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Εθνική Ελλάδας να κυνηγάει διαρκώς το σκορ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι Σέρβοι είχαν τον έλεγχο του ματς και δεν τον έχασαν σε κάποιο σημείο.

Καθοριστική στην εξέλιξη του ματς ήταν η αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Νίκου Γκίλλα. Με το σκορ στο 4-2 υπέρ των «πλάβι» οι διαιτητές έδειξαν κόκκινη κάρτα στον κορυφαίο παίκτη της Εθνική για χτύπημα στον αντίπαλο.

Οι Σέρβοι αγωνίστηκαν για τέσσερα λεπτά με παίκτη περισσότερο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 9-3 κι εκεί ουσιαστικά «καθάρισαν» και το ματς αφού η Ελλάδα δεν έδειξε αντίδραση.

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ 8-14

Οκτάλεπτα: 1-4, 2-4, 2-4, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Κανδανολέων, Γεωργαράς 2, Αλμύρας 1, Καστρινάκης, Γκίλλας 1, Σιαμάς Χρ., Μπιτσάκος Χρ. 3, Πούρος, Σπάχιτς 1, Λασκαρίδης, Ηλιόπουλος.

ΣΕΡΒΙΑ (Μίλος Κορίλογια): Παΐκοβιτς, Γιαούκοβιτς, Ντιμιτρίεβιτς 2, Γκλάντοβιτς 5, Κόγιτς 2, Γκαβρίλοβιτς, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς, Μαρτίνοβιτς 1, Μπρεσκάνσκι 1, Στάνιτς, Κοβάτσεβιτς 2, Βιρίγεβιτς.