Η κλήρωση των ελληνικών ομάδων στο EuroCup
i

© Intime

Η κλήρωση των ελληνικών ομάδων στο EuroCup

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:25 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 16.09.2024

Ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουν η Βουλιαγμένη, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Απόλλων Σμύρνης και ο Πανιώνιος.

Πέντε ελληνικές ομάδες μπήκαν στην κληρωτίδα του φετινού EuroCup. Η Βουλιαγμένη και ο ΠΑΟΚ, που συμμετείχαν στα προκριματικά του Champions League και ο Παναθηναϊκός, ο Απόλλων Σμύρνης και ο Πανιώνιος έμαθαν τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Συνολικά, συμμετέχουν 36 ομάδες. Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Όσον αφορά τα της κλήρωσης, ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει τον πέμπτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει τη Σπαντάου, την Τσόλνοκι και την Τενερίφε Ετσεΐδε. Η Βουλιαγμένη κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο που θα γίνει στη Βαρκελώνη. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια του ομίλου, Μπαρτσελόνα, τη Σολάρις και την Τζένοβα Κουίντο.

Ο Απόλλων Σμύρνης βρίσκεται στον τέταρτο όμιλο που θα γίνει στο Ζάγκρεμπ με διοργανώτρια τη Μλάντοστ. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει και τις ΕΝΚΑ, Σαντ Αντρέου και Καταρό Κότορ. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τις Πεΐ Ντ΄Αϊξ Νατασιόν, Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, Λούντβιχσμπουργκ και Ντε Ακέρ. Ο ΠΑΟΚ, που βρίσκεται στον έβδομο όμιλο θα παίξει με τις Τρίγκλαβ Κράνι, Ορτίτζια και Ντούισμπουργκ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο EuroCup συμμετέχει και η Προ Ρέκο, ως Ρέκο γουότερπολο. Η ιταλική ομάδα, πολυνίκης του Champions League με 11 τρόπαια είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου αφού παρά το γεγονός ότι αποχώρησαν τα μεγάλα της αστέρια, διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ.

Αναλυτικά οι οκτώ προκριματικοί όμιλοι του Euro Cup ανδρών (πρώτη αναφέρεται η διοργανώτρια του ομίλου)

1ος όμιλος: Σάμπατς (Σερβία), Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Πότσνταμ (Γερμανία), Ορβοσι (Ουγγαρία)

2ος όμιλος: Μπουντβάνσκα Ριβιέρα Μπούντβα (Μαυροβούνιο), Μπρέσια (Ιταλία), Μπάνια Λούκα (Βοσνία), Χόνβεντ (Ουγγαρία), Βάλις (Σερβία)

3ος όμιλος: Μπαρτσελόνα (Ισπανία), ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, Σολάρις (Κροατία), Τζένοβα Κουίντο (Ιταλία)

4ος όμιλος: Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), ΕΝΚΑ (Τουρκία), ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, Σαντ Αντρέου (Ισπανία), Καταρό Κότορ (Μαυροβούνιο)

5ος όμιλος: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Σπαντάου (Γερμανία), Τσόλνοκι (Ουγγαρία), Τενερίφε Ετσεϊδε (Ισπανία)

6ος όμιλος: Πεΐ Ντ΄Αϊξ Νατασιόν (Γαλλία), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία), ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Ντε Ακερ (Ιταλία)

7ος όμιλος: Τρίγκλαβ Κράνι (Σλοβενία), Ορτίτζια (Ιταλία), ΠΑΟΚ, Ντούισμπουργκ (Γερμανία)

8ος όμιλος: Βαζούτας (Ουγγαρία), Ρέκο Γουότερπολο (Ιταλία), Πριμόριε Ριέκα (Κροατία), Τεράσα (Ισπανία)