Καταιγιστική στην πρεμιέρα της η Εθνική Νεανίδων

Καταιγιστική στην πρεμιέρα της η Εθνική Νεανίδων

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:28 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:28 - 16.09.2024

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας για την Εθνική πόλο Νεανίδων, που επικράτησε 13-6 της Ολλανδίας.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα πόλο Νεανίδων στην πρεμιέρα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της πόλης Τσενγκτού της Κίνας. Η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη επικράτησε 13-6 της Ολλανδίας και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της.

Η Ελλάδα μπήκε στην αναμέτρηση με το πόδι στο γκάζι. Οι τυπικά γηπεδούχες έκαναν ό,τι ήθελαν στο ξεκίνημα του αγώνα και προηγήθηκαν 6-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Δρακωτού, 1:43 πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου. Η Ολλανδία σημείωσε το πρώτο της τέρμα με την Χακστίν και μείωσε 6-2, που ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτο με την Γκόρτερ.

Η Ελλάδα έφτασε στο 8-2 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με γκολ της Καραμπέτσου και της Κλαψιάνου. Η ομάδα της Έστερ Γκιόρι πλησίασε με την Κλέινλουγκτεμπελντ, αλλά η «γαλανόλευκη» είχε τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε στο 10-3 της δεύτερης περιόδου με τη Φουράκη και τη Δρακωτού.

Η Ολλανδία μείωσε 10-4 με την Γκόρτερ στα μισά της τρίτης περιόδου, που ήταν κλειστή. Η Ελλάδα έκλεισε το τρίτο οκτάλεπτο στο 11-4 με τέρμα της Πιοβάν στην παίκτρια παραπάνω. Με γκολ της ίδιας παίκτριας και της Παπαδοπούλου, η Εθνική Νεανίδων προηγήθηκε 13-4 και η Ολλανδία διαμόρφωσε το 13-6 που ήταν και το τελικό σκορ με δύο διαδοχικά γκολ της Φαν Ντερ Μερ.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το πρωί της Τρίτης την Ισπανία. Η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στο πρωί της Τετάρτης. Πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Νικολέτα Κυριακοπούλου που ήταν εξαιρετική κάτω από τα δοκάρια με 9/13 αποκρούσεις (69,2%)!

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ 13-6

Οκτάλεπτα: 6-2, 4-1, 1-1, 2-2

Ελλάδα (Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη 3, Δρακωτού 2, Πιοβάν 2, Κανελλοπούλλου, Μπέτα, Παπαδοπούλου 1, Κλαψιανού 2, Καραμπέτσου 2, Κυριακοπούλου, Οικονόμου

Ολλανδία (Γκιόρι): Φαν Λέουβεν, Φαν ντερ Ελστ, Χάκστιν 1, Χέερινκ, Όβερνταμ, Γκόρτερ 2, Λούτενμπεργκ, Βρέελινγκ, Ούβενς, Φαν ντερ Μέερ 2, Κλέινλουγκτεμπελντ 1, Μποκσέμ, Ντε Γκιρ