Νίκη στο φινάλε για το Παλαιό Φάληρο
i

© Intime

Νίκη στο φινάλε για το Παλαιό Φάληρο

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:55 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:55 - 18.10.2024

Το Παλαιό Φάληρο επικράτησε 8-7 του Εθνικού σε αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής της Α1 πόλο ανδρών.

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών σημείωσε το Παλαιό Φάληρο. Η ομάδα του Κώστα Βαμβακάρη επικράτησε 8-7 του Εθνικού για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το Παλαιό Φαλήρο είχε ηττηθεί 14-7 από τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Πειραιά είχε νικήσει 9-6 τον ΝΟ Λάρισας την πρώτη αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του. Με τον Νίκο Καρακάση και τον Αιγύπτιο Αμρ Μπάσερ κανονικά στη σύνθεση -δεν είχαν αγωνιστεί στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον Πανιώνιο-, η ομάδα του Κώστα Βαμβακάρη προηγήθηκε 4-0 στην πρώτη περίοδο και 7-4 στο ημίχρονο. Όμως, η αλλαγή τερματοφύλακα που έκανε ο Φάνης Κουντουδιός για τον Εθνικό, με την είσοδο του νεαρού Πανάρετου, άλλαξε τη μορφή του αγώνα, με το Παλαιό Φάληρο να μένει "άσφαιρο" για 15 λεπτά και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 7-7 με τον Λιαπάκη, 1.46 πριν από τη λήξη.

Οι γηπεδούχοι έχασαν επίθεση με παίκτη παραπάνω, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ογκουζτσάν από τα 2μ. πέτυχε το νικητήριο γκολ, 42 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 8-7

Οκτάλεπτα: 4-0, 3-4, 0-1, 1-2.

Παλαιό Φάληρο (Βαμβακάρης): Γρηγοριάδης, Παζαΐτης, Ογκουζτσάν 2, Εϊσά, Λεμπέσης 2, Καρακάσης 1, Κοντονής 1, Σπηλιόπουλος, Ζαχόπουλος, Καλής 2, Βάσσος, Σαρρός, Μπερδές, Γκαράνης, Μαμμός

Εθνικός Πειραιά (Κουντουδιός): Δαμίγος, Πρέκας 1, Τεσάνοβιτς, Γερακούδης 1 Ιωάννου, Άτζιτς, Καραβιώτης, Παπάκος, Λιαπάκης 2, Λαδάς, Πανάρετος, Ξυλάς 1, Νάννος.