Στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος η Εθνική Νεανίδων

Στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος η Εθνική Νεανίδων

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:35 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:35 - 18.09.2024

Η Εθνική πόλο Νεανίδων επικράτησε 11-4 της Ιταλίας και προκρίθηκε στην οκτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στις καλύτερες οκτώ ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος προκρίθηκε η Εθνική ομάδα Νεανίδων. Η Ελλάδα επικράτησε 11-4 της Ιταλίας στον τελευταίο της αγώνα στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης στην πόλη Τσενγκτού στην Κίνα. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Εθνικής Νεανίδων στον όμιλο μετά από εκείνη της πρεμιέρας κόντρα στην Ολλανδία. Θυμίζουμε ότι τη δεύτερη αγωνιστική η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ισπανία στα πέναλτι.

Ο αγώνας της Ισπανίας με την Ολλανδία θα κρίνει και την τελική κατάταξη της Εθνικής πόλο Νεανίδων. Ο προημιτελικός αγώνας της Ελλάδας θα γίνει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, αφού την Πέμπτη η «γαλανόλευκη» έχει ρεπό.

Η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννης έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της στον αγώνα. Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τέρμα της Κοβάτσεβιτς αλλά οι Ιταλίδες ισοφάρισαν με την Μπακέλε. Με τέρμα της Κλαψιανού και της Γαλανοπούλου στην κόντρα η Ελλάδα προηγήθηκε 3-1 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Η «γαλανόλευκη» συνέχισε να είναι εντυπωσιακή και στη δεύτερη περίοδο. Η Εθνική Νεανίδων προηγήθηκε 6-1 με τέρμα της Καραμπέτσου στην παίκτρια παραπάνω και η Μπιάνκο διαμόρφωσε το 6-2 του δεύτερου οκταλέπτου. Με γκολ της Κοβάτσεβιτς η Ελλάδα προσπέρασε με 7-2 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Η Εθνική πόλο Νεανίδων δεν άφησε το πόδι από το γκάζι στην τέταρτη περίοδο. Η Φουράκη με γκολ από τα έξι μέτρα διαμόρφωσε το 11-4 που ήταν και το τελικό σκορ.

Πολυτιμότερη παίκτρια της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Θεοφανία Γαλανοπούλου με τρία τέρματα, που σημείωσε σε έξι προσπάθειες (50%). Από τρία τέρματα σημείωσαν και οι Ευσταθία-Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, Άσπα Φουράκη. Η τερματοφύλακας Νικολέτα Κυριακοπούλου είχε 10/14 αποκρούσεις (71,4%).

ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 4-11

Οκτάλεπτα: 1-3, 1-3, 1-2, 1-3

Ιταλία (Γκράσι): Σεσένα, Μπιάνκο Ε. 1, Κασάρα, Μπότσο 1, Μπακέλε 2, Ρόστα, Γκαλετίνι, Λομπάρντο, Μπιάνκο Λ., Πολιντόρι, Μανκινέλι, Μινούτο, Μπόβο

Ελλάδα (Καραγιαννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 3, Δρακωτού, Πιοβάν, Κανελλοπούλου, Μπέτα, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου 3, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 1, Κυριακοπούλου