Τέταρτη θέση για την Εθνική Νέων ανδρών στο Παγκόσμιο
i

© γραφείο τύπου ΚΟΕ

Τέταρτη θέση για την Εθνική Νέων ανδρών στο Παγκόσμιο

Sportal newsroom 23:00 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:30 - 14.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο Νέων ανδρών ηττήθηκε με 11-6 από τις ΗΠΑ στον μικρό τελικό και κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της πόλης Οτοπένι.

Την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέλαβε η Εθνική ομάδα Νέων ανδρών. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε από τις ΗΠΑ με 11-6 και έμεινε εκτός βάθρου.

Η τέταρτη θέση, πάντως, λογίζεται ως επιτυχία αφού η Εθνική ομάδα συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις της Παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Οι ΗΠΑ είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν στη νίκη με σχετική άνεση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε γερά στον μικρό τελικό, αλλά είχε σημαντικές απουσίες, του τιμωρημένου Νίκου Γκίλλα και του Σπύρου Λυκούδη, ενώ υπήρξε άγχος που δημιούργησε πολλά λάθη στην άμυνα. Αυτά τα εκμεταλλεύτηκαν οι Αμερικανοί, που πήραν από την αρχή ένα σημαντικό προβάδισμα και έφτασαν τελικά στη νίκη και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα της Ουγγαρίας που επιβλήθηκε με 12-7 της Σερβίας στον τελικό. Οι Μαγυάροι κατέκτησαν αήττητοι τον τίτλο για τρίτη φορά στην ιστορία τους.

ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ 6-11

Οκτάλεπτα: 1-4, 1-2, 2-1, 2-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Κανδανολέων, Γεωργαράς 2, Αλμύρας 1, Καστρινάκης, Σιαμάς Χρ., Μπιτσάκος Ανδ., Μπιτσάκος Χρ. 1, Πούρος, Σπάχιτς 2, Λασκαρίδης, Ηλιόπουλος.

ΗΠΑ (Τζακ Κόκουερ): Πράις, Τ. Γ. Ντοντ 1, Μακφάρλαντ 1, Γουάτσον 1, Λίχτυ 3, Κάρσον 1, Ρ. Ντοντ 2, Σνάιντερ, Μέριλ, Ρόουι, Καστίγιο 1, Μουντέλιους 1, Τέμκιν.