Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου το Σούπερ Καπ γυναικών

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου το Σούπερ Καπ γυναικών

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:58 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 03.10.2024

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στο κολυμβητήριο του Πειραιά θα διεξαχθεί το Σούπερ Καπ πόλο γυναικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Εθνικό.

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ανοίγει επίσημα η αυλαία στις εγχώριες διοργανώσεις πόλο. Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με τον Εθνικό στο κλειστό κολυμβητήριο Πειραιά για το Σούπερ Καπ γυναικών.

Οι δύο ομάδες θα είναι αρκετά διαφορετικές σε σχέση με την περσινή σεζόν. Από τον Ολυμπιακό αποχώρησαν η Νικόλ Ελευθεριάδου (αποσύρθηκε από την ενεργό δράση), η Ελευθερία Πλευρίτου (μετακινήθηκε στη Φερεντσβάρος), η Ιωάννα Σταματοπούλου, η Ιωάννα Χυδηριώτη και η Έλενα Ξενάκη. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη ανακοίνωσε την επιστροφή των Σοφίας Τορνάρου και Ειρήνης Νίνου ενώ με το «ερυθρόλευκο» σκουφάκι θα αγωνίζεται η Μάια Ράικροου, βασική τερματοφύλακας της Εθνικής Γαλλίας.

Ο Εθνικός, είχε επίσης αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Οι σημαντικότερες αφορούν την απόσυρση της Ελένης Σωτηρέλη από την ενεργό δράση, την αποχώρηση της Ειρήνης Νίνου για τον Ολυμπιακό, της Αλκήστης Μπενέκου, που θα συνεχίσει την καριέρα της στην Τουρκία και της Αριάδνης Καραμπέτσου, που θα μετακινηθεί στις ΗΠΑ για να φοιτήσει σε κολλέγιο.

Στο τιμόνι του Εθνικού θα είναι ο Ορέστης Σαλάχας. Ο Έλληνας προπονητής, που θα αντικαταστήσει τον Στέφανο Λέανδρο επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τη θητεία του στην Εθνική ομάδα της Κίνας στο πλευρό του Χάρη Παυλίδη.

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί το Σούπερ Καπ ως πρωταθλητής την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε με άνεση τον τίτλο με 3-0 νίκες κόντρα στη Βουλιαγμένη φτάνοντας τα 15 πρωταθλήματα, 11 εκ των οποίων διαδοχικά.

Ο Εθνικός έκανε την περασμένη σεζόν την έκπληξη στον τελικό του Κυπέλλου. Οι «κυανόλευκες» του Πειραιά επικράτησαν 13-11 του Ολυμπιακού και κατέκτησαν το τρόπαιο, που ήταν και παρθενικό για την ομάδα πόλο του συλλόγου στον θεσμό. Ο Εθνικός είχε ισοφαρίσει τον τελικό με γκολ της τερματοφύλακα Ελένης Σωτηρέλη στο φινάλε. Η Ελληνίδα τερματοφύλακας του Εθνικού είχε αναδειχθεί πολυτιμότερη παίκτρια του Final 4, που είχε γίνει στον Λαιμό της Βουλιαγμένης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η σεζόν για τον Εθνικό θα ξεκινήσει στις 3 Οκτωβρίου με τους αγώνες για τον τρίτο προκριματικό όμιλο του Champions League πόλο γυναικών. Ο Ολυμπιακός, που πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, έχει προκριθεί στους ομίλους.