Ο Βαγγέλης Πολυμερόπουλος στο Sportal: «Να κάνουμε την Ίο απόλυτο προορισμό για το beach volley»

Πηνελόπη Παπαδήμου 10:39 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:25 - 14.08.2024

Ο Βαγγέλης Πολυμερόπουλος, διευθυντής του τουρνουά «Ios Futures 2023», τόνισε μέσω του Sportal ότι μεγάλος στόχος είναι να γίνει το νησί του Αιγαίου ο απόλυτος προορισμός για το beach volley.

Για τρεις ημέρες (21-24 Ιουλίου) οι κορυφαίες ομάδες του μπιτς βόλεϊ θα βρίσκονται στην Ίο. Η διοργάνωση «Ios Futures 2023» στην οποία ειναι χοργός το Sportal συμπεριλήφθηκε και φέτος στο καλεντάρι του Παγκόσμιου σιρκουί μπιτς βόλεϊ.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα σημαντικό «παράσημο» για ένα τουρνουά που ξεκίνησε το 2018 ως πανελλήνιο και τείνει να γίνει θεσμός. Ο Βαγγέλης Πολυμερόπουλος, διευθυντής της διοργάνωσης, μίλησε στο Sportal για τους φετινούς αγώνες. 

Έχοντας παίξει βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο, ο έμπειρος γυμναστής εξήγησε στην κάμερα του Sportal ότι μεγάλος στόχος είναι να γίνει το νησί της Ίου ο απόλυτος προορισμός για το μπιτς βόλεϊ. Όπως σχολίασε, μάλιστα, τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν, χωρίς την ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Το τουρνουά ξεκίνησε με ένα πολύ μικρό βήμα, κάνοντας το πρώτο πανελλήνιο το 2018 και μετά κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την επόμενη φορά να κάνουμε το παγκόσμιο που είχε να γίνει 15 χρόνια στην Ελλάδα. Ο επόμενος στόχος ήταν να κρατήσουμε το παγκόσμιο σε ένα καλό επίπεδο. Πλέον, στην κατηγορία Future, που είναι στην Ίο, αυτή τη στιγμή το παγκόσμιο του νησιού, θα ακουστεί υπερβολικό, αλλά μάλλον είναι το καλύτερο στον κόσμο αυτή τη στιγμή», τόνισε για το τουρνουά ο Βαγγέλης Πολυμερόπουλος.

«Όλες οι ομάδες που έρχονται μας παρακαλάνε να κάνουμε κάτι άλλο, κάτι μεγαλύτερο, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Δηλαδή, το επόμενο βήμα δεν είναι να κάνεις ένα μεγαλύτερο παγκόσμιο, γιατί η Ίος είναι ένα νησί που δεν έχει τις ανάλογες υποδομές και τις προδιαγραφές που θέλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Οπότε προς το παρόν έχουμε αποφασίσει αυτό που κάνουμε να το κάνουμε πάρα πολύ καλά στην Ίο. Τώρα άμα προκύψει κάτι και κάποιες συνθήκες βοηθήσουν, θα σκεφτούμε να κάνουμε και ίσως κάτι μεγαλύτερο. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε την Ίο σαν Παγκόσμιο Προορισμό μπιτς βόλεϊ Και μπορεί να μην μπορούμε να κάνουμε ένα μεγαλύτερο τουρνουά, αλλά μπορούμε να κάνουμε camp. Μπορούμε να φέρουμε κόσμο να προπονείται, έτσι ώστε να γίνει η Ίος ο απόλυτος προορισμός για το μπιτς βόλεϊ», είπε ο διευθυντής της διοργάνωσης για τα επόμενα βήματα.

Ένας πρωταθλητής του NBA αποκλειστικά στο Sportal: «Δεν υπάρχει παίκτης στον κόσμο που μπορεί να σταματήσει τον Γιόκιτς»
NBA

10:07 - 19.06.2023

Ένας πρωταθλητής του NBA αποκλειστικά στο Sportal: «Δεν υπάρχει παίκτης στον κόσμο που μπορεί να σταματήσει τον Γιόκιτς»

Ένας πρωταθλητής του ΝΒΑ στο Sportal! Ο Όγκνιεν Στογιάκοβιτς μιλάει αποκλειστικά για την μεγάλη επιτυχία των Ντένβερ Νάγκετς, που έφτασαν στην κορυφή, υποκλίνεται στο ταλέντο του Νίκολα Γιόκιτς και εστιάζει σε όλσα στοιχεία τον έχουν κάνει σπουδαίο.

Ο Βαγγέλης Πολυμερόπουλος ρωτήθηκε και αν υπάρχει χώρος στην Ελλάδα για μεγάλα event. «Έχουμε ένα πρόβλημα όλοι οι Έλληνες, μεγαλοπιανόμαστε. Γιατί να ξεκινάμε σιγά σιγά, step by step, κάνουμε το πρώτο τουρνουά και μετά θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα τεράστιο, ένα βήμα να κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο. Και εκεί κάπου χάνουμε την μπάλα. Για μένα, άμα θέλουμε να γίνει κάτι θεσμός και να αρχίσουμε να το κάνουμε σωστά και να αποκτήσει και αξία, πρέπει να το κάνουμε σιγά σιγά. Η Ελλάδα, τουλάχιστον στο μπιτς βόλεϊ, έχει απίστευτες προορισμούς που μπορεί να κάνει τρομερά τουρνουά. Και έχουμε και την τεχνογνωσία. Σαν λαός έχουμε κάνει πολλές μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα», απάντησε ο διευθυντής της διοργάνωσης.

Δείτε όσα είπε στην κάμερα του Sportal στο βίντεο που ακολουθεί