Αναζητείται επενδυτής στην Προ Ρέκο - Ελεύθεροι να αποχωρήσουν οι παίκτες
i

© IMAGO / justpictures.ch

Αναζητείται επενδυτής στην Προ Ρέκο - Ελεύθεροι να αποχωρήσουν οι παίκτες

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:51 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:51 - 17.07.2024

Η Προ Ρέκο βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η Προ Ρέκο μετά την αποχώρηση του Γκαμπριέλε Βόλπι. Το μέλλον της πιο επιτυχημένης ομάδας πόλο στον κόσμο είναι δυσοίωνο αφότου ο Ιταλός επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να επενδύει στον σύλλογο της Γένοβας.

Όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, η διοίκηση της Προ Ρέκο ενημέρωσε τους παίκτες είναι μπορούν να αποχωρήσουν από την ομάδα. Ο Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο, εκ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη, δήλωσε πιστός στην Προ Ρέκο αναφέροντας ότι θα παραμείνει στον σύλλογο παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Στον Ιταλό πολίστα, όπως και στους υπόλοιπους που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του, θα γίνει σημαντική μείωση μισθού.

Όσον αφορά τον Έλληνα της ομάδας, τον Κώστα Κάκαρη, δημοσιεύματα του εξωτερικού και συγκεκριμένα η ιστοσελίδα total waterpolo, αναφέρει ότι ο Έλληνας φουνταριστός είναι κοντά στη Γιουγκ. Στην ομάδα της Κροατίας, ο Κώστας Κάκαρης είχε αγωνιστεί κατά το παρελθόν.

Ο πρόεδρος της ομάδας και θρύλος του συλλόγου και του ιταλικού πόλο Μαουρίτσιο Φελούγκο ανέφερε ότι η Προ Ρέκο είναι προς πώληση και ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με εκκαθάριση αν δεν βρεθεί νέος αγοραστής. Ήδη, ο ιταλικός σύλλογος δεν αιτήθηκε wild card για τους ομίλους του Champions League προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει 25 χιλιάδες ευρώ. Έτσι, θα ξεκινήσει την πορεία της στη διοργάνωση από τα προκριματικά.

Ασφαλώς, η κατάσταση που επικρατεί στην Προ Ρέκο είναι ένα σοκ για όλον τον χώρο του πόλο στην Ευρώπη. Η ιταλική ομάδα είναι η πολυνίκης του Champions League με 11 τρόπαια και ο σύλλογος με τα περισσότερα πρωταθλήματα Ιταλίας έχοντας 35 και τα περισσότερα Κύπελλα Ιταλίας με 17 στην τροπαιοθήκη της.

Από το ρόστερ της Προ Ρέκο έχουν περάσει κατά καιρούς οι περισσότεροι αστέρες του πόλο παγκοσμίως. Άλλωστε, ο πρώην - πλέον - επενδυτής Γκαμπριέλε Βόλπι επένδυσε εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να φορέσουν το σκουφάκι του συλλόγου από τη Γένοβα οι καλύτεροι παίκτες πόλο του κόσμου. Στον σύλλογο έχουν αγωνιστεί κατά το παρελθόν οι Ούγγοι Τίμπορ Μπένεντεκ και Τάματς Κάσας, οι Σέρβοι Φίλιπ Φιλίποβιτς, Ντούσκο Πγιέτλοβιτς και Βάνια Ουντόβιτσιτς και οι Κροάτες Μάρκο Μπίγιατς και Σάντρο Σούκνο.