«Λύγισε» στα πέναλτι ο Ολυμπιακός από την πανίσχυρη Προ Ρέκο
i

© Intime

«Λύγισε» στα πέναλτι ο Ολυμπιακός από την πανίσχυρη Προ Ρέκο

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:18 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:03 - 05.06.2024

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 13-11 από την Προ Ρέκο στα πέναλτι στον ημιτελικό του Final 4 του Champions League πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 13-11 από την Προ Ρέκο στα πέναλτι στον πρώτο ημιτελικό του Champions League πόλο ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά μετά το καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο, όπου δεν σημείωσε γκολ, έκανε υπερπροσπάθεια, προσπέρασε, αλλά όλα κρίθηκαν στα πέναλτι. Εκεί, ο Γκίλλας και ο Δήμου αστόχησαν και η Προ Ρέκο πήρε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά λάθη στο ξεκίνημα του αγώνα. Η ομάδα του Πειραιά εγκλωβίστηκε από την καλή άμυνα των τυπικά γηπεδούχων, και δεν μπορούσε να βρει τρόπο προς τα δίχτυα. Κάπως έτσι, η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν δεν μπόρεσε να σημειώσει κάποιο γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο.

Στον αντίποδα, η Προ Ρέκο άνοιξε το σκορ με τον Ετσενίκε στην κόντρα στο ξεκίνημα του ημιτελικού. Η ιταλική ομάδα έκανε το 2-0 με τον Κανέγια στον παίκτη παραπάνω και ο Κοντέμι πάλι με αριθμητικό πλεονέκτημα διαμόρφωσε το 3-0 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η άμυνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε. Η ομάδα του Πειραιά δεν δεχόταν τόσο εύκολα γκολ έχοντας σε μεγάλη βραδιά και τον τερματοφύλακα Μάρκο Μπίγιατς, ωστόσο συνέχισε τα λάθη.

Ο Ολυμπιακός μείωσε 3-1 με τον Γενηδουνιά, 3:07 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Ο Γιάνγκερ απάντησε για τη Ρέκο και στη συνέχεια ο Βάμος διαμόρφωσε το 4-2, που ήταν το σκορ της δεύτερης περιόδου.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά και ισοφάρισε 4-4 με τον Φουντούλη στον παίκτη παραπάνω και τον Παπαναστασίου. Η Προ Ρέκο απάντησε στο σερί της ομάδας του Πειραιά με τέρμα του Χέιλοκ. Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν εκ νέου με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γενηδουνιά.

Ωστόσο, το φινάλε της τρίτης περιόδου ανήκε στην Προ Ρέκο. Ο Ντι Φούλβιο με γκολ στον παίκτη παραπάνω έδωσε ξανά προβάδισμα στην ιταλική ομάδα και ο Γιάνγκερ διαμόρφωσε το 7-5 της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός μείωσε 7-6 με τον Αλαφραγκή αλλά ο Ζάλανκι έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην Προ Ρέκο. Η ομάδα του Πειραιά μείωσε 8-7 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βάμος και ισοφάρισε 8-8 με τον Δήμου.

Το φινάλε του αγώνα έγινε θρίλερ και ο Ολυμπιακός προσπέρασε 8-9 με τον Γενηδουνιά. Η Προ Ρέκο ισοφάρισε 9-9 με τον Ντι Φούλβιο και η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια διαφοροποίηση και ο ημιτελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, οι δύο προπονητές έπαιξαν τα δικά τους mind games. Μετά τις δύο πρώτες εύστοχες από την κάθε ομάδα, ο Ζερδεβάς πήρε τη θέση του Μπίγιατς και ο Νέγκρι μπήκε αντί του Ντελ Λούνγκο.

Ο Δήμου αστόχησε στη δική του εκτέλεση ενώ ο Νέγκρι απέκρουσε την προσπάθεια του Γκίλλα.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ντι Φούλβιο - εύστοχος (10-9)

Βάμος - εύστοχος (10-10)

Ζάλανκι - εύστοχος (11-10)

Γενηδουνιάς - εύστοχος (11-11)

Γιάνγκερ - εύστοχος (12-11)

Δήμου - άστοχος (12-11)

Κοντέμι - εύστοχος (13-11)

Γκίλλας - απόκρουση Νέγκρι (13-11)

ΠΡΟ ΡΕΚΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 13-11 (κ.α. 9-9, πέν. 4-2)

Οκτάλεπτα: 3-0, 1-2, 3-3, 2-4, πέν. 4-2.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Σάντρο Σούκνο): Ντε Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 3, Ζάλανκι 2, Κανέλλα 1, Γιάνγκερ 3, Φοντέλι, Πρεσιούτι, Ετσενίκε 1, Ίβοβιτς, Κάκαρης, Κοντέμι 2, Χάλλοκ 1, Νέγκρι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Γούβης, Γκίλλας, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου Τ. 1, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.