Σακοράφα: «Ξεκινάμε άμεσα το έργο της νέας θητείας μας»
i

© Intime

Σακοράφα: «Ξεκινάμε άμεσα το έργο της νέας θητείας μας»

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:43 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:43 - 30.09.2024

Η Σοφία Σακοράφα στις πρώτες δηλώσεις μετά την επανεκλογή της έδωσε το στίγμα της νέας της θητείας.

Το πλαίσιο που θα κινηθεί η ομοσπονδία τη νέα τετραετία της θητείας της στον προεδρικό θώκο του ΣΕΓΑΣ η Σοφία Σακοράφα. Η πρώην βουλευτής επανεξελέγη στο τιμόνι της αρχαιότερης ομοσπονδίας στις αρχαιρεσίες που έγιναν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Η Σοφία Σακοράφα επικράτησε στις αρχαιρεσίες με ψήφους 145, έναντι 53 του Κωνσταντίνου Φίλη και 29 του Γιάννη Νικολάου, οι οποίοι επίσης διεκδίκησαν τον προεδρικό θώκο. Συνολικά, ψήφισαν 240 σωματεία. Θυμίζουμε ότι η Σοφία Σακοράφα ανέλαβε το τιμόνι του ΣΕΓΑΣ για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2021. Συγκρίνοντας το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο εντός της εβδομάδας θα συγκροτηθεί σε σώμα, διαπιστώνουμε ότι μόλις 8 από 20 μέλη της απερχόμενης διοίκησης ανανέωσαν τη θητεία τους, όπως φυσικά και η πρόεδρος, Σοφία Σακοράφα.

Συγκεκριμένα επανεξελέγησαν ο Α΄ αντιπρόεδρος, Κώστας Κεντέρης, ο Β΄ αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Πετσούλας, ο Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Γιατρουδάκης, ο Ταμίας, Γιάννης Λιούμπας, ο Αναπληρωτής ταμίας, Γιάννης Μυστακίδης και τα μέλη, Τασούλα Κελεσίδου (η οποία διατήρησε και τη θέση της εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ), Χάρης Παπαδιάς και Κώστας Τριαντάφυλλος.

«Φίλες και φίλοι,

Η μεγάλη πλειοψηφία που έδωσαν, σε εμένα προσωπικά και στους συνεργάτες μου, τα σωματεία μάς τιμά και μας ωθεί να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για την πρόοδο του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όσες και όσους συνέβαλαν ώστε η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από τριάμισι χρόνια, να ανεβάσουμε τον στίβο μας ψηλά, να έχει και συνέχεια.

Μας περιμένουν τέσσερα χρόνια γεμάτα προκλήσεις και δυσκολίες που θα πρέπει να ξεπεράσουμε. Αν, ωστόσο, είμαστε όλοι μαζί και διεκδικούμε σαν μια γροθιά αυτά που μας αναλογούν για τα παιδιά μας, τότε είμαι σίγουρη ότι θα πετύχουμε!

Η νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, όπως και η απερχόμενη, δεν είναι κλειστό κλαμπ. Η καλόπιστη κριτική, οι νέες ιδέες και οι προτάσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Ο χώρος μας δεν έχει την πολυτέλεια να αποκλείει ανθρώπους που θέλουν να συνεισφέρουν.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ξεκινάμε άμεσα το έργο της νέας θητείας μας! Καλή δύναμη σε όλους!», ανέφερε η Σοφία Σακοράφα.