Δύο στα δύο για τον Ολυμπιακό στο Champions League

Δύο στα δύο για τον Ολυμπιακό στο Champions League

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:32 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:50 - 16.10.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 15-8 της Σαμπαντέλ στην Ισπανία για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός έκανε το δύο στα δύο στο Champions League πόλο ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 15-8 της Σαμπαντέλ στην Ισπανία για τον τέταρτο όμιλο και έβαλε βάσεις για την πρόκριση αφού στην πρώτη αγωνιστική νίκησε την Πρίμορατς Κότορ στα πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα από τα μισά του δεύτερου οκταλέπτου. Η ομάδα του Πειραιά άνοιξε τη διαφορά και έφτασε σε μία άνετη, τελικά, νίκη. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ντίνος Γενηδουνιάς με πέντε τέρματα. Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Σαβόνα.

Η ομάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ με τον Φουντούλη στο πρώτο τρίλεπτο αγώνα. Η ομάδα της Ισπανίας ισοφάρισε με τον Ασένσιο και προσπέρασε με τον Μπούστος στο τελευταίο λεπτό του πρώτου οκταλέπτου. Ο Βαλέρα με σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 3-1 της πρώτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην έχει ρυθμό στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ωστόσο, η ομάδα του Πειραιά βρήκε τον τρόπο και πήρε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 3-3 με γκολ του Νικολαΐδη στον παίκτη παραπάνω και του Δήμου από την περιφέρεια. Ο Γενηδουνιάς έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά, που έφτασε στο 3-5 της δεύτερης περιόδου με τον Παπαναστασίου στην κόντρα.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Σαμπαντέλ σκόρερ με τον Αβέρκα στον παίκτη παραπάνω και μείωσε στο γκολ. Ο Νικολαΐδης έφερε και πάλι τη διαφορά στα δύο τέρματα αλλά η ισπανική ομάδα μείωσε ξανά. Ο Ολυμπιακός στο φινάλε της τρίτης περιόδου προηγήθηκε 6-11 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φουντούλη

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι στο τέταρτο οκτάλεπτο. Η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο double score για το 6-12 με τον Γενηδουνιά και στη συνέχεια η διαφορά έφτασε τα επτά τέρματα για το 7-14 πάλι με τον αρχηγό των Πειραιωτών. Ο Σούτζε και ο Μπούσλιε διαμόρφωσαν το 8-15 που ήταν το τελικό σκορ.

Ο Κίναν Έβανς εντόπισε... πολεμιστές «έτοιμους για μάχη» στα στενά της Αθήνας! (pic - vid)
EUROLEAGUE

19:00 - 16.10.2024

Ο Κίναν Έβανς εντόπισε... πολεμιστές «έτοιμους για μάχη» στα στενά της Αθήνας! (pic - vid)

Ο Κίναν Έβανς δείχνει πως χρειάζεται λίγο χρόνο να... συνηθίσει την ελληνική πραγματικότητα η οποία το μόνο σίγουρο είναι πως του προκαλεί μεγάλη εντύπωση, καθώς εντόπισε δύο από τους... 300 στους δρόμους της Αθήνας.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-15

Οκτάλεπτα: 3-1, 0-4, 3-6, 2-4

Σαμπαντέλ (Χοακίν Κολέτ): Λόριο, Μπόουεν, Ασένσιο 1, Σούτζε 1, Μπονέτ, Βαλέρα 3, Μπαρόσο, Ρεντσούτο, Αβέρκα 1, Πέρεζ, Κορές, Μπούστος 2, Τέκλας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Πούρος, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 3, Γούβης, Δήμου 2, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Τζωρτζάτος