«Αυτοκτόνησε» κόντρα στη Σόλνοκ ο Πανιώνιος
i

© Intime

«Αυτοκτόνησε» κόντρα στη Σόλνοκ ο Πανιώνιος

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:57 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 28.09.2024

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε 13-12 από τη Σόλνοκ για τον πέμπτο προκριματικό όμιλο του Euro Cup.

Την κακή του άμυνα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με τη Σόλνοκ «πλήρωσε» ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Κώστα Δήμου ηττήθηκε 13-12 από την σύλλογο της Ουγγαρίας στο πλαίσιο του πέμπτου προκριματικού ομίλο του Euro Cup, που γίνεται στη Νέα Σμύρνη.

Ο Πανιώνιος έχασε δικό του ματς αφού προηγήθηκε ακόμη και με τέσσερα τέρματα (11-7) κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Ωστόσο, η Σόλνοκ με αντεπίθεση διαρκείας πήρε τη νίκη, που της δίνει ουσιαστικά το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Σπαντάου για να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16» του Euro Cup.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προηγήθηκε 2-0 στο ξεκίνημα του αγώνα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γούνα και γκολ του Καπετανάκη στην κόντρα. Ο Σάμπο σημείωσε το πρώτο τέρμα της ομάδας της Ουγγαρίας πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και ο Κραζνάι ισοφάρισε λίγο αργότερα. Ο Κοπελιάδης και ο Σουζούκι έδωσαν και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Κώστα Δήμου και ο Μπέντο με τέρμα από τη θέση του φουνταριστού διαμόρφωσε το 4-3 της πρώτης περιόδου.

Με τέρμα του Κοπελιάδη, ο Πανιώνιος προηγήθηκε 5-3 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η ομάδα του Ζόλταν Χανγκάι ισοφάρισε ξανά με τον Κακστέντερ και τον Σάμπο στα μισά του δεύτερου οκταλέπτου. Με δύο διαδοχικά γκολ του Γκιουβέτση, η ομάδα του Κώστα Δήμου προηγήθηκε 7-5 και ο Κοπελιάδης διαμόρφωσε το 8-6 της δεύτερης περιόδου.

Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τρία τέρματα με γκολ του Γκιουβέτση. Ο Κράσναϊ μείωσε για την ομάδα της Ουγγαρίας, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (11-7) με γκολ του Παπάκου και του Κοπελιάδη. Η Σόλνοκ μείωσε στο γκολ με τέρματα των Κόβακς, Σμόλοτς και Ζερινβάρι 29 δεύτερα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο η Σόλνοκ ισοφάρισε με τέρμα του Σμολτζ στον παίκτη παραπάνω. Ο Μουρίκης έδωσε και πάλι προβάδισμα στον Πανιώνιο, αλλά η τελική ευθεία του αγώνα ανήκε στον σύλλογο της Ουγγαρίας που με τέρματα του Σάμπο και του Ζερινβάρι πήρε τη νίκη.

ΣΟΛΝΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 13-12

Οκτάλεπτα: 3-4, 3-4, 4-3, 3-1

Σόλνοκ (Χανγκάι): Κακστέντερ 1, Ζερινβάρι 2, Κραζνάι 2, Σιμόν, Σμολτζ, Βάμος, Κόβακς 1, Τσεχ, Σάμπο 3, Μπέντο 1, Τελέκι, Μπανγιάι

Πανιώνιος (Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 4, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 3, Παπάκος 1, Σουζούκι 1, Μπιτσάκος, Τακάτα, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Κουκουνάς, Καπετανάκης 1, Παρτσόγλου.