Το πάλεψε κόντρα στη Σπαντάου ο ΠΑΟΚ
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Το πάλεψε κόντρα στη Σπαντάου ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 12-10 από τη Σπαντάου στην πρεμιέρα του τρίτου προκριματικού ομίλου του Champions League πόλο ανδρών.

Πρεμιέρα με ήττα έκανε ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό όμιλο του Champions League πόλο ανδρών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έδωσε το πρώτο της ιστορικό ματς στη διοργάνωση, πάλεψε μέχρι τέλους αλλά λύγισε (12-10) από τη Σπαντάου, που είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά πλήρωσε την κακή του απόδοση στο τρίτο οκτάλεπτο. Πρώτος σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν ο Μάριν Τσέλιτς με τέσσερα τέρματα.

Οι τυπικά γηπεδούχοι (ο όμιλος διεξάγεται στη Ρουμανία) προηγήθηκαν 2-0 στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Βουκόγεβιτς και τον Τκατς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοφάρισε αρχικά με τον Ντέλιτς και τον Καρατζά και στη συνέχεια προσπέρασε για το 3-2 της πρώτης περιόδου με τον Χρυσοσπάθη.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 4-2 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με γκολ του Μπιτσάκου στον παίκτη παραπάνω. Η Σπαντάου έδειξε αντίδραση και ισοφάρισε 4-4 με τον Σταχόρ, τέσσερα περίπου λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε ξανά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαρίν Ντέλιτς αλλά ο Τκατς έκανε το 5-5 της δεύτερης περιόδου στον παίκτη παραπάνω.

Ο Βουκόγεβιτς στον παίκτη παραπάνω έκανε το 6-5 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Ο Ντέλιτς ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ αλλά ο Βουκόγεβιτς έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα της Γερμανίας. Ο Κόουπμαν έφερε τον αγώνα στα ίσα, αλλά η Σπαντάου προηγήθηκε 9-7 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν στο +3 (10-7) με τον Βουκόγεβιτς. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο γκολ με τον Κεχαλάρη αλλά οι παίκτες της Σπαντάου διατήρησαν την ψυχραιμία τους και έφτασαν στη νίκη. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Μπρέσια στον δεύτερο αγώνα του στον όμιλο.

«Θα φανεί λίγο παράδοξο αυτό που θα πω, τα παιδιά τα πήγαν καλύτερα απ' ότι περίμενα, αν αναλογιστούμε ότι είχαμε μηδέν αγωνιστικό ρυθμό. Ουσιαστικά τον οποίον αγωνιστικό ρυθμό βρούμε, θα γίνει μέσω αυτού του τουρνουά. Παίξαμε κόντρα σε μία ομάδα αρκετά έμπειρη, η οποία κέρδισε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε και υπό αυτές τις συνθήκες να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι, αλλά η εμπειρία μου μου λέει ότι τα πράγματα κύλησαν, βάσει των συνθηκών, όπως θα έπρεπε να κυλήσουν. Από κει και πέρα, είχα πει στα παιδιά ότι είτε κερδίζαμε, είτε χάναμε, το πρώτο παιχνίδι, δεν θα προκρινόμασταν, ούτε θα αποκλειόμασταν. Αύριο με την Μπρέσια είναι το σημαντικό παιχνίδι, η οποία είναι και το μεγάλο φαβορί. Θα προετοιμαστούμε, θα κάνουμε τον αγώνα μας, και θα δούμε στο τέλος τι έχουμε καταφέρει», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.